Muntatge amb un cel molt amenaçador, un cotxe travessant un toll d'aigua i diversos núvols de tempesta
EL TEMPS

Les 9 comunitats d'Espanya on s'esperen pluges en les pròximes hores

Les pluges seran més acusades sobretot en aquesta arrencada de setmana, si bé aniran desapareixent a poc a poc

Les pluges protagonitzaran el començament d'aquesta setmana, sobretot a la meitat nord peninsular. Un front associat a una borrasca deixarà precipitacions a fins a nou comunitats. És probable que també s'estenguin cap al sud, encara que serien més aïllades, segons les previsions d'eltiempo.es.

On més aigua caurà serà sobretot a Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, Navarra, Aragó, Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. Per tant, dilluns serà passat per aigua i fins i tot no es descarta alguna tempesta o pedregada ocasionals en algunes zones.

Les pluges es presentaran en algunes zones aquesta setmana

La pluja es mantindrà dimarts, encara que afectarà principalment l'extrem nord-est i les Balears, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Els pronòstics meteorològics contemplen cels coberts i precipitacions més intenses a l'est de Catalunya. Amb el pas de les hores l'aigua anirà remetent obrint clar al final de la jornada.

Mapa del temps a Espanya el 8 d'abril

També avancen una situació d'inestabilitat a l'àrea cantàbrica, l'alt Ebre, el nord de la Ibèrica i els Pirineus. Hi haurà un predomini de núvols i ruixats que tendiran a ser cada cop menys probables i de caràcter més dispers. S'espera que siguin més persistents al Cantàbric oriental i als Pirineus.

Mapa del temps a Espanya el 9 d'abril

Les pluges es mantindran al llarg de dimecres, encara que seran febles a l'extrem oriental del Cantàbric i al Pirineu. És probable que també es produeixin al litoral de Catalunya, encara que serien en tot cas molt febles. Les precipitacions aniran perdent força deixant cels clars en general.

Mapa del temps a Espanya el 10 d'abril

Ja de cara a dijous, es preveu un temps anticiclònic, amb cels poc ennuvolats. Les pluges es donarien únicament a les illes Balears.

Mapa del temps a Espanya l'11 d'abril

Muntanya russa de temperatures els pròxims dies

El front atlàntic que entrarà pel nord-oest deixarà pluges, però també un descens tèrmic. Però aquesta caiguda de les temperatures no s'allargarà gaire. A mitjans de setmana començarà a instal·lar-se sobre la Península masses d'aire més càlides que deixaran temperatures càlides al tram final.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 15
Mín. 6
Màx. 19
Mín. 6
BarcelonaMàx. 19
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 11
ValènciaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 22
Mín. 10
SevillaMàx. 21
Mín. 9
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 16
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 8
BilbaoMàx. 15
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 10
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 7
BurgosMàx. 12
Mín. 0
Màx. 18
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 17
Màx. 25
Mín. 17

A partir de dilluns es preveu una caiguda de fins a 10º C en algunes capitals. De fet, a l'altiplà nord les màximes rondaran els 10º C. A mesura que passin els dies hi haurà una recuperació dels termòmetres, que aniran escalant progressivament.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: