Cotxes atrapats al mig de la nevada al Pirineu d'Osca

EL TEMPS

Les 10 comunitats on nevarà amb ganes aquests dies: fins a 87 cm de neu fresca

La cota de neu caurà fins als 500 metres en alguns punts de la Península, amb acumulacions que se situaran als 87 centímetres

Les nevades, juntament amb les pluges, seran les grans protagonistes meteorològics a la península Ibèrica en els pròxims dies. Fins a 10 comunitats romandran en avís taronja i groc durant les pròximes jornades, davant l'elevada incidència de la neu, sobretot a punts de muntanya.

No es tracta de res puntual, ja que aquesta tendència es mantindrà fins a finals de setmana. El temporal es notarà principalment a les serralades del nord peninsular i puntualment a les del sud i est. Es preveu que fins dissabte s'acumuli fins a gairebé un metre de neu en alguns punts.

Mapa de neu acumulada a Espanya
L'acumulat de neu per dissabte a les 00.00 hores, segons eltemps.es | eltiempo.es

En aquesta arrencada de setmana, les nevades seran més intenses a Astúries, Castella i Lleó; Navarra i Cantàbria (avís taronja). Tot i que també tenen activat el risc groc a Galícia, Aragó, La Rioja i Comunitat de Madrid, Catalunya i el País Basc

Mapa del temps a Espanya el 26 de febrer
Previsió de l'AEMET pel dilluns a la tarda | AEMET

Dimarts s'espera una jornada molt similar a la de dilluns, per la qual cosa caldrà extremar les precaucions en aquest inici de setmana.

Mapa d'avisos per neu a Espanya el 26 de febrer
Mapa d'avisos per neu de l'AEMET per aquest dilluns | AEMET

La cota de neu baixarà fins als 500 metres

Les nevades es deixaran notar a gairebé tots els sistemes muntanyosos de la Península. Al nord-oest, la cota baixarà aquest dilluns fins als 600-1.000 metres, mentre que al nord-est ho farà fins a 1.000-1.200 metres. A la resta de la Península, anirà de 1.400-2.000 metres fins a 600-1.000, segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Dimarts ens trobarem amb una altra jornada blanca, on la cota de neu caurà fins als 500-1.000 al sistema Central. A la Cantàbrica arribarà als 700-1.000 metres, davant dels 800-1.200 metres dels Pirineus i serres del sud-est.

Mapa del temps a Espanya el 27 de febrer
Pronòstic de l'AEMET per dimarts al matí | AEMET

Per la seva banda, a partir de dimecres es preveu un augment de les cotes excepte als Pirineus, on baixaran fins als 500-700 metres. A primeres hores del dia se situaran en els 1.000-1.400 metres al nord-oest i sud-oest i a la resta entre els 500-1.000 metres.

Mapa d'avisos per neu a Espanya el 27
Mapa d'avisos per neu a Espanya dimarts 27 | AEMET

Acumulacions de neu de 87 centímetres

Durant aquesta setmana, les nevades seran més freqüents a la Serralada Cantàbrica i als Pirineus. Precisament al tram aragonès es podrien acumular fins a 87 centímetres de neu fins dissabte a les 00:00 hores, segons eltiempo.es.

Mapa del temps a Espanya el 28 de febrer
Previsió del temps per dimecres, segons l'AEMET | AEMET

A Navarra s'arribarà fins als 67 centímetres, mentre que a la Cantàbrica i als punts del Pirineu català es preveuen entre 40 i 50 centímetres. A La Rioja, per la seva banda, arribaran als 37 centímetres.

Mapa d'avisos d'Espanya per neu el 28
Mapa d'avisos per neu, de l'AEMET, dimecres | AEMET

La neu i la pluja marcaran la setmana, juntament amb el fred

No només ens esperen nevades durant aquesta setmana. El temps serà especialment inestable al nord de la Península, amb precipitacions copioses. Ho notaran sobretot a Galícia, Astúries, Cantàbrica, País Basc, nord de Navarra, Aragó i La Rioja. Les pluges també arribaran més al sud ia l'est, a més de les Balears; això sí, en aquestes zones seran més freqüents a les proximitats de les serralades.

La setmana arrencarà amb unes temperatures suaus, arribant als 20º C de màximes a àrees del sud. Tendiran a disminuir amb el pas de les jornades, sobretot a zones de muntanya del nord. Les previsions contemplen mínimes amb valors negatius de gairebé dos dígits.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 11
Mín. 4
Màx. 12
Mín. 4
BarcelonaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 10
ValènciaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 21
Mín. 9
SevillaMàx. 19
Mín. 7
Màx. 18
Mín. 6
SaragossaMàx. 13
Mín. 6
Màx. 15
Mín. 6
BilbaoMàx. 12
Mín. 7
Màx. 13
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 15
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 9
La CorunyaMàx. 14
Mín. 10
Màx. 15
Mín. 11
BurgosMàx. 6
Mín. 1
Màx. 9
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 21
Mín. 17

A més a més, la sensació de fred s'intensificarà per la presència del vent. A capitals de l'altiplà, el més probable és que les màximes de dimarts arribin a un sol digito. Tot i això, el factor vent farà que aquesta sensació arribi als 0 graus.