Muntatge amb un cotxe travessant una nevada i uns raigs en una tempesta

EL TEMPS

Les pluges i la neu tornen a Catalunya: 22 comarques en alerta entre avui i demà

Les pluges i les nevades arriben amb força en les pròximes hores a moltes comarques, acompanyades d'una baixada de les temperatures

Les pluges i les nevades s'obren pas aquesta setmana a Catalunya. Segons el pronòstic del Meteocat, aquest dilluns s'espera l'arribada de les precipitacions, especialment a les comarques del nord del Principat. De la mateixa manera, les nevades estaran presents a diferents cotes, amb un ambient molt més fresc i hivernal que el que hem tingut en els darrers mesos.

El Meteocat posa en alerta diverses comarques catalanes

De moment, aquest dilluns a la tarda les pluges aniran guanyant terreny, sobretot a les comarques del nord de Catalunya. De fet, el Meteocat ha activat alertes per intensitat de pluja a l'Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. S'esperen acumulacions de pluja destacables, que poden arribar acompanyades de calamarsa.

Mapa d'avisos del Meteocat pel dilluns, 26 de febrer, a la tarda
Previsió del Meteocat per dilluns a la tarda | Meteocat

A més, també hi ha avisos per nevades a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. A la resta del territori, la tendència és que els cels es mantinguin relativament clars o poc ennuvolats.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Avisos per nevades, vent i fort onatge dimarts

Dimarts serà la jornada amb més avisos del Meteocat. Si bé durant la matinada els cels es mantindran parcialment coberts, amb el pas de les hores acabaran tapant-se completament a la major part del Principat. Això sí, els núvols seran més compactes a la meitat est, al litoral, el prelitoral i als Pirineus.

Mapa amb la previsió del Meteocat per dimarts, 27 de febrer de 2024
Previsió del Meteocat per dimarts al matí | Meteocat

En aquest sentit, el Meteocat ha activat avisos tant per nevades com per vent i mal estat del mar. Les comarques amb alertes per vent són la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà i l'Alt Empordà. A més, a la Vall d'Aran, al Pallars Sobirà i a l'Alta Ribagorça hi ha avisos per nevades.

Mapa amb la previsió del temps per dimarts a la tarda
Previsió del Meteocat per dimarts a la tarda | Meteocat

A la tarda, els avisos empitjoren i se sumen noves comarques. En concret, passen a estar en alerta el Baix Empordà, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Montsià. A totes aquestes comarques hi ha avisos per vent, encara que a l'Empordà també n'hi ha per mala mar.

Ja de cara a la jornada de dimecres, sembla que la situació tendeix a millorar. El Meteocat preveu cels clars a la major part de Catalunya, amb l'excepció del Pirineu, del litoral i del prelitoral.