Un home amb cadira de rodes, d'esquena, i un altre es lamenta, amb la mà al front
ECONOMIA

La Seguretat Social llança un avís seriós sobre la pèrdua de la pensió d'incapacitat

La incapacitat permanent, al contrari del que es pensa, no sempre és definitiva, ja que depèn de l'evolució

La incapacitat permanent és un benefici que atorga la Seguretat Social a aquelles persones que, per una malaltia o accident, no poden treballar. Tot i això, aquest benefici no és sempre definitiu. I és que segons l'evolució del beneficiari, hi ha la possibilitat que es vegi obligat a tornar a treballar.

S'ha de saber que hi ha diferents graus d'incapacitat permanent: parcial, total, absoluta i gran invalidesa. La incapacitat permanent absoluta és la que impedeix al treballador fer qualsevol activitat laboral.

Muntatge amb bitllets d'euro i persona amb cadira de rodes

La Seguretat Social pot treure la incapacitat permanent?

La Seguretat Social pot treure la incapacitat permanent. Això pot passar si es demostra que la persona ha millorat de la seva condició mèdica i ja no compleix els requisits per rebre aquesta prestació. Aquest organisme fa revisions periòdiques per avaluar l'estat de salut dels beneficiaris de la incapacitat permanent.

Si després d'una revisió es determina que la persona ha millorat i pot tornar a treballar, es retirarà l'ajuda.

La Seguretat Social fa anàlisis amb certa freqüència per comprovar si els beneficiaris de la incapacitat permanent segueixen complint els requisits. Aquestes revisions poden ser anuals o cada dos anys, depenent del cas. Durant la inspecció, s'avalua l'estat de salut del beneficiari i es determina si hi ha hagut una millora significativa.

Muntatge amb una persona amb cadira de rodes de fons i una dona contenta i amb cara d'estar celebrant

Si estimen que has millorat i et treuen la incapacitat permanent, hauràs de tornar a treballar. Això pot ser un procés complicat, especialment si fa molt de temps que no treballes. Tot i això, és important recordar que la Seguretat Social només pren aquesta decisió si considera que estàs en condicions.

Què fer si et retiren la incapacitat permanent?

En cas que et treguin la incapacitat permanent i no estiguis d'acord amb la decisió, pots presentar una reclamació. Tens un termini de 30 dies per fer-ho. És recomanable comptar amb el suport d'un advocat especialitzat en Seguretat Social per augmentar les possibilitats d'èxit.

Aquest organisme fa aquestes revisions, en general, cada cert temps. Solen ser al voltant dels dos anys. Ho fan per assegurar-se que les prestacions s'atorguen als que realment les necessiten.

➡️ Economia

Més notícies: