Imatge de fons d'una dona traient diners d'un caixer i una altra d'una persona amb monedes d'euro a la mà
ECONOMIA

La Seguretat Social es mostra ferma: la raó per la qual treu la pensió de viduïtat

La Seguretat Social té la possibilitat de retirar aquesta prestació quan es donen una sèrie de condicions

La pensió de viduïtat és una ajuda econòmica que ofereix la Seguretat Social a les persones que han perdut el cònjuge. No obstant això, hi ha certs motius pels quals aquesta pensió pot ser retirada.

Cal estar al corrent de les exigències que imposa aquest organisme si no ens en volem veure privats de l'ajuda.

Muntatge amb una dona gran prenent apunts, un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i una cartera amb diversos bitllets d'euro

Motius per perdre la pensió de viduïtat

La Seguretat Social té la possibilitat de treure aquesta ajuda quan es donen una sèrie de circumstàncies.

1. Nou matrimoni o parella de fet

Un dels motius més comuns pels quals la Seguretat Social et pot treure la pensió de viduïtat és si decideixes casar-te de nou o registrar-te com a parella de fet. La llei estableix que en formar una nova unió, es perd el dret a aquest ajut econòmic.

2. Ingressos superiors al límit establert

La Seguretat Social també pot retirar la pensió de viduïtat si els teus ingressos superen un cert límit. Aquest límit varia cada any i depèn de diversos factors, com ara el nombre de fills a càrrec. És important estar al corrent d'aquests límits per no emportar-se sorpreses desagradables.

3. No complir amb els requisits de cotització

Per rebre la pensió de viduïtat, la víctima ha d'haver complert certs requisits de cotització a la Seguretat Social. Si es descobreix que no es van complir aquests requisits, la pensió es pot retirar.

4. Frau o engany

Si es detecta que s'ha comès algun tipus de frau o engany per obtenir la pensió de viduïtat. La Seguretat Social no només la pot retirar, sinó que també pot exigir la devolució de les quantitats percebudes de manera indeguda.

5. No comunicar canvis en la situació personal

És obligatori informar la Seguretat Social sobre qualsevol canvi en la teva situació personal que pugui afectar el dret a la pensió de viduïtat. No fer-ho pot resultar la pèrdua de la pensió.

Muntatge amb un ancià amb bitllets de 50 euros a la mà i un cercle amb més bitllets

Com evitar que ens retirin la pensió de viduïtat

La millor manera d'evitar la pèrdua de la pensió de viduïtat és estar ben informat. Consulta regularment la web de la Seguretat Social i manteniu-vos al corrent de qualsevol canvi a la normativa.

Si tens dubtes sobre la teva situació, és recomanable cercar assessorament legal. Un advocat especialitzat en temes de Seguretat Social et pot ajudar a entendre millor els teus drets i obligacions.

És important que mantinguis una comunicació constant amb la Seguretat Social. Informa sobre qualsevol canvi en la teva situació personal i assegura't de complir tots els requisits establerts.

En cas que els teus ingressos estiguin a prop del límit establert, revisa les teves finances i considera opcions per no superar aquest límit. Això pot incloure ajustaments en les vostres inversions o en altres fonts d'ingressos.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: