Imatge de fons duna persona en cadira de rodes i una altra dun cartell del Ministeri dOcupació i Seguretat Social
ECONOMIA

El missatge d'última hora de la Seguretat Social sobre la incapacitat a Espanya

La Seguretat Social recorda un detall important a tots els que esperen l'aprovació de la seva incapacitat

La Seguretat Social està fent arribar missatges de text (SMS) a les persones que estan en procés d'avaluació per a una incapacitat permanent. Aquest SMS té com a objectiu informar i guiar els beneficiaris sobre els passos que cal seguir per sol·licitar aquesta prestació.

La incapacitat permanent és una prestació que atorga la Seguretat Social a aquelles persones que, per una malaltia o accident, no poden treballar. A més a més, pot ser total o parcial, depenent del grau d'afectació. La prestació associada pot ser de diversos tipus: parcial, total, absoluta o gran invalidesa, depenent del grau d'incapacitat.

L'SMS que està enviant la Seguretat Social a molta gent

En aquest sentit, com acostuma a fer, la Seguretat Social intenta mantenir informats en tot moment als contribuents. I en els missatges que està començant a enviar a molts se'ls informa de la necessitat de sol·licitar la incapacitat permanent de manera formal.

Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

El contingut de l'SMS és senzill i directe. Generalment, el missatge inclou una notificació sobre la necessitat de sol·licitar la incapacitat permanent i proporciona un enllaç o instruccions sobre com fer-ho. El text pot variar, però el missatge principal és sempre el mateix: "Sol·licita-la".

Aquest missatge és crucial perquè moltes persones no saben que han de sol·licitar la incapacitat permanent de manera formal. La Seguretat Social vol assegurar-se que tots els beneficiaris estiguin informats i prenguin les mesures necessàries per rebre'n la prestació.

Què heu de fer si rebeu el missatge?

Si rebeu aquest SMS de la Seguretat Social, és important que seguiu les instruccions proporcionades. Aquí et deixem una guia pas a pas:

  • Llegeix l'SMS detingudament: Assegureu-vos d'entendre el missatge i les instruccions.
  • Accedeix a l'enllaç proporcionat: Si l'SMS inclou un enllaç, fes clic per obtenir més informació.
  • Reuneix la documentació necessària: Prepara tots els documents que puguis necessitar per a la sol·licitud, com ara informes mèdics i certificats.
  • Presenta la sol·licitud: Segueix les instruccions per presentar la sol·licitud d'incapacitat permanent. Això es pot fer en línia o en una oficina de la Seguretat Social.
  • Espera la resposta: Un cop presentada la sol·licitud, hauràs d'esperar que la Seguretat Social avaluï el teu cas i et notifiqui la decisió.

És fonamental que mantinguis les teves dades actualitzades perquè la Seguretat Social tingui tota la informació necessària sobre tu. En cas que tinguis algun tipus de dubte pots consultar amb un advocat o assessor especialitzat. Serà tan senzill com seguir les instruccions que ens sol·liciten.

Muntatge amb bitllets d'euro i persona amb cadira de rodes

L'SMS que està enviant la Seguretat Social és una eina útil per informar els beneficiaris sobre la necessitat de sol·licitar la incapacitat permanent. Si rebeu aquest missatge, és crucial que seguiu les instruccions i presenteu la vostra sol·licitud el més aviat possible. D'aquesta manera, et podràs assegurar de rebre la prestació que et correspon i evitar possibles retards.

➡️ Economia

Més notícies: