Muntatge de fotos d'una persona feliç i de fons un pla general de monedes d'euro
ECONOMIA

La buscada moneda de 2 euros que podries tenir a la teva cartera i val molts diners

L'any 2007, el Banc Central Europeu va emetre una sèrie de monedes commemoratives de 2 euros en honor a Grace Kelly

En el món de la numismàtica, algunes monedes destaquen no només per la seva història, sinó també pel seu valor al mercat. I un clar exemple és la moneda de dos euros emesa a Mònaco l'any 2007, una peça que ha augmentat significativament el seu valor amb el temps. Què és el que la fa tan especial?

La moneda de dos euros emesa a Mònaco el 2007 és extremadament rara, així que és un objecte de desig per als col·leccionistes. Mentre que les monedes de curs comú s'emeten en grans quantitats, aquesta moneda en particular va ser encunyada en una quantitat molt menor, cosa que augmenta la seva raresa i, per tant, el seu valor al mercat.

Per què ha augmentat el valor de la moneda de dos euros emesa a Mònaco l'any 2007?

El fet que sigui una edició limitada és un dels factors clau que impulsen el seu valor. A més de la seva raresa, la moneda presenta un disseny únic que la distingeix d'altres monedes de la zona de l'euro.

L'any 2007, el Banc Central Europeu va emetre una sèrie especial de monedes commemoratives de 2 euros en honor a la Princesa de Mònaco, Grace Kelly. I ho va fer amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Aquesta emissió va ser força limitada, amb només 20.000 exemplars produïts.

Muntatge de fotos d'una moneda de 2 euros amb la cara de Grace Kelly i, de fons, un pla general de monedes

La moneda mostra el rostre de Grace Kelly i ha experimentat una significativa revaloració al mercat. El seu valor ha augmentat considerablement, arribant a vendre's per gairebé 3.000 euros.

Es tracta de la primera moneda commemorativa de 2 euros llançada per Mònaco. A causa de la baixa quantitat d'emissió i l'elevat preu, la moneda de Grace Kelly és considerada “la joia de la corona” de les monedes commemoratives de 2 euros.

El disseny de la moneda és simple. A la dreta, es poden veure les inscripcions Mònaco, 2007, la marca de la Fàbrica de la Moneda i la marca del gravador. Just sota els cabells de Grace Kelly està gravat el nom de l'artista, RB Baron (Roger Bertrand Baron). I a la vora circular de la moneda, hi ha representades les dotze estrelles de la Unió Europea.

Si tens la sort que aquesta valuosa moneda hagi caigut a les teves mans, tingues present que el seu valor al mercat de la numismàtica és bestial. I és que la moneda de dos euros emesa a Mònaco el 2007 amb la cara de Grace Kelly s'ha arribat a vendre per 3.000 euros.

➡️ Economia

Més notícies: