Muntatge de fotos d'una dona sorpresa i de fons un pla general de monedes d'euro
ECONOMIA

La curiosa moneda de 2 euros que podries tenir a la teva cartera i val 5.000 euros

És una moneda que es va emetre a França, el 2001, un any abans que l'euro fos una moneda en circulació

T'imagines trobar una petita fortuna a la teva cartera sense ni tan sols adonar-te'n? Això podria ser una realitat si tens una moneda de 2 euros una mica especial. En particular, hi ha una moneda de 2 euros que ha captat l'atenció de col·leccionistes de tot el món a causa del seu alt valor, que pot arribar a 5.000 euros.

La moneda és una de les primeres emissions de França, específicament de l'any 2001. Un any abans que l'euro fos moneda en circulació. Tot i que a simple vista pot semblar una moneda normal, té certes característiques que n'han provocat la revaloració.

Una moneda de 2 euros emesa a França

Aquesta particular moneda de 2 euros té estampat L'arbre de la vida, una obra de l'artista Joaquín Jiménez que busca representar la unió entre allò natural i allò humà. A més, la moneda porta inscrit el lema de la Revolució Francesa: Liberté, Egalité, Fraternité.

Muntatge de fotos d'una moneda de dos euros encunyada a França l'any 2001 i, de fons, un pla general de monedes

Tot i això, aquest disseny no és exclusiu de la moneda de 2 euros, ja que també apareix a les monedes d'1 euro franceses. Aleshores, per què és tan valuosa aquesta moneda de 2 euros?

Per què és tan significativa aquesta moneda de 2 euros?

L'alt valor d'aquesta moneda no es deu només al seu disseny, sinó també a certs errors d'encunyació que la fan única. Al cant platejat de la moneda, les estrelles que envolten el centre daurat estan parcialment tallades, un error que no hauria de ser present i que és extremadament estrany de trobar.

Aquest defecte de fabricació la converteix en una peça molt buscada pels col·leccionistes, elevant el seu preu en subhastes a quantitats que poden arribar fins als 5.000 euros.

Imatge de fons de molts bitllets d'euros, amb una altra de diverses monedes amuntegades i en primer pla una dona amb gest de sorpresa

Per identificar aquesta moneda, t'has de fixar en tres detalls específics:

  1. Disseny de L'arbre de la vida. La moneda mostra l'Arbre de la vida al centre, envoltat pel lema Liberté, Egalité, Fraternité en un hexàgon.
  2. Any d'emissió. Va ser emesa el 2001, un any abans que l'euro es convertís en la moneda oficial de circulació a França.
  3. Errors d'encunyació. Les estrelles al cantell de la moneda estan parcialment tallades i és el detall més crucial que determina el seu valor.

Si tens la sort de trobar aquesta moneda al teu moneder, hi ha diverses plataformes on la pots vendre. I en algunes, les monedes poden vendre's directament o posar-se en subhasta, cosa que podria augmentar el seu valor final. Els col·leccionistes estan molt interessats a trobar-la i el seu valor ascendeix a 5.000 euros.

➡️ Economia

Més notícies: