Dues persones amb motxilles i una maleta groga caminant a un aeroport, amb una mà sostenint bitllets de diferents denominacions en primer pla.
ECONOMIA

Bones notícies per als pensionistes: l'ajuda que rebran per viatjar aquest juliol

IMSERSO llança una ajuda econòmica perquè els pensionistes puguin viatjar aquest mes de juliol

Enmig d'un any marcat per la incertesa econòmica, arriba una excel·lent notícia per als pensionistes a Espanya. L'Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) ha llançat un ajut econòmic per facilitar els viatges als jubilats durant el mes de juliol.

Aquesta iniciativa busca fomentar l'envelliment actiu i proporcionar als pensionistes l'oportunitat de gaudir d'unes vacances merescudes. En aquest article, detallem la quantitat de diners que atorga aquesta ajuda, qui se'n poden beneficiar i les raons darrere d'aquesta mesura.

L'ajuda llançada per l'IMSERSO consisteix en una paga de més de 500 euros per als pensionistes que vulguin viatjar al juliol. Aquesta quantitat pot cobrir gran part dels costos associats amb els viatges, com ara l'allotjament, l'alimentació i les activitats recreatives. La intenció és que els jubilats puguin gaudir d'unes vacances sense preocupar-se excessivament per la despesa econòmica.

Una parella de persones grans prenent una selfie a la platja, tots dos usant ulleres de sol i barrets, amb una muntanya i el mar de fons.

Qui es pot beneficiar d'aquesta ajuda?

L'ajut està destinat a tots els pensionistes que compleixin certs requisits establerts per l'IMSERSO. Per ser elegible, cal estar jubilat i beneficiari d'una pensió del sistema de Seguretat Social a Espanya. Es prioritzarà els pensionistes que no hagin participat en els programes de l'IMSERSO en els darrers dos anys per donar oportunitat a més persones.

Els sol·licitants han de presentar una sol·licitud a través dels canals oficials de l'IMSERSO, on es verificarà que compleixen els requisits establerts. Un cop aprovada la sol·licitud, els beneficiaris rebran l'ajut econòmic directament al compte bancari, permetent-los organitzar el viatge de manera autònoma.

La raó principal darrere d'aquesta ajuda és fomentar l'envelliment actiu i millorar la qualitat de vida dels pensionistes. L'IMSERSO ha identificat que els viatges i les activitats recreatives són fonamentals per al benestar físic i emocional de la gent gran. Proporcionar aquest ajut econòmic no només permet als jubilats gaudir d'unes vacances, sinó que també promou la interacció social i l'activitat física, factors clau per a un envelliment saludable.

Parella de gent gran somrient amb bitllets d'euros en primer pla.

Beneficis addicionals de l'ajut de l'IMSERSO

A més de l'evident avantatge econòmic, aquesta ajuda de l'IMSERSO té diversos beneficis addicionals. Permet als pensionistes accedir a destinacions turístiques que altrament podrien estar fora del seu abast financer. També impulsa el turisme local, beneficiant les economies regionals que reben aquests viatgers.

La iniciativa de l'IMSERSO cobreix costos bàsics del viatge i inclou activitats i excursions organitzades per enriquir l'experiència dels pensionistes. Aquestes activitats estan dissenyades per ser accessibles i agradables, assegurant que tots els participants les puguin gaudir independentment de la seva condició física.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: