Una parella de gent gran somriu mentre gaudeix d'un dia a la platja, tots dos porten barrets i ulleres de sol; en un requadre es mostra una mà introduint un sobre a una bústia.
ECONOMIA

La carta que rebran al juliol els pensionistes i jubilats

El Programa de Turisme de l'IMSERSO facilita les vacances aquest estiu als pensionistes i jubilats

A partir del juliol, milions de pensionistes i jubilats a Espanya rebran una carta de l'Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO). Aquest avís forma part del Programa de Turisme de l'IMSERSO per a la temporada 2024-2025, una iniciativa que ofereix a la gent gran la possibilitat de gaudir de viatges subvencionats pel govern.

Quan arribarà la carta de l'IMSERSO?

Les cartes es començaran a distribuir a principis de juliol. Amb l'arribada d'aquesta carta s'assegura que tots els pensionistes i jubilats inscrits al programa rebin la informació necessària per participar en les activitats d'aquest any. Aquesta carta és crucial per confirmar la vostra inscripció i actualitzar qualsevol dada personal necessària per al programa.

Dues persones grans amb motxilles i una maleta groga caminant per un aeroport.

Avantatges del Programa de Turisme de l'IMSERSO

El Programa de Turisme de l'IMSERSO ofereix múltiples beneficis que faciliten als pensionistes i jubilats gaudir de vacances econòmiques i de qualitat. Alguns dels avantatges més destacats inclouen:

  • Diversitat de destins. Els viatges abasten des d'estades a la costa peninsular i les illes (Balears i Canàries) fins a turisme d'interior, com ara circuits culturals i visites a capitals de província.
  • Preus assequibles. Els costos estan significativament reduïts gràcies a la subvenció governamental. Els preus varien, des de 115 euros per a estades curtes en turisme interior fins a 405 euros per a estades de deu dies a les Illes Canàries.
  • Serveis inclosos. Els viatges inclouen allotjament en règim de pensió completa, transport d'anada i tornada, assegurança col·lectiva i programes d'animació sociocultural, entre altres beneficis.

Com i quan es pot sol·licitar?

Els nous sol·licitants es poden inscriure fins al 22 de juliol a través de la seu electrònica de l'IMSERSO. També podeu descarregar el formulari de sol·licitud des de la pàgina web de l'IMSERSO i enviar-lo per correu.

Una parella de persones grans prenent una selfie a la platja, tots dos usant ulleres de sol i barrets, amb una muntanya i el mar de fons.

Els pensionistes i jubilats que ja van participar en el programa anteriorment rebran una carta amb instruccions detallades per confirmar la seva participació o actualitzar les seves dades. Aquest procés és senzill i assegura que totes les dades estiguin actualitzades per a la pròxima temporada de viatges.

Requisits per participar

  • Per ser elegible per al Programa de Turisme de l'IMSERSO, els sol·licitants han de complir certs requisits:
  • Ser pensionista de jubilació del sistema de Seguretat Social espanyol.
  • Ser pensionista de viduïtat amb 55 anys o més.
  • Ser pensionista per altres conceptes del sistema de Seguretat Social espanyol o perceptor de prestacions de desocupació, amb 60 anys o més.
  • Ser assegurat o beneficiari del sistema de la Seguretat Social espanyol, amb 65 anys o més.

A més, els espanyols que viuen a l'estranger i els emigrants que han tornat al país poden sol·licitar participar si compleixen aquests requisits.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: