Una parella de gent gran caminant per la platja mentre una mà sosté bitllets d'euro.
ECONOMIA

Els diners extra que molts pensionistes no saben que han de pagar en els viatges

Els costos addicionals que els pensionistes poden pagar amb els viatges de l'IMSERSO i encareixen els seus desplaçaments

Molts pensionistes a Espanya esperen amb entusiasme els viatges de l'IMSERSO, una iniciativa dissenyada per oferir vacances assequibles a la gent gran. Tot i això, el que molts no saben és que hi ha certs costos addicionals que poden sumar una quantitat significativa al preu inicial del viatge. En aquest article, desglossem com més han de pagar els pensionistes en aquests viatges i el motiu darrere d'aquestes despeses.

L'Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) ofereix programes de turisme social per a gent gran, proporcionant viatges subvencionats a diverses destinacions a Espanya i fins i tot alguns internacionals. Aquests programes estan destinats a fomentar l'envelliment actiu i millorar la qualitat de vida dels pensionistes. No obstant això, malgrat les subvencions, no tots els costos estan coberts, cosa que pot portar a despeses imprevistes.

Dues persones grans amb motxilles i una maleta groga caminant per un aeroport.

Costos addicionals als viatges de l'IMSERSO

Un dels costos addicionals més comuns són les taxes i els suplements, que poden variar segons la destinació i el tipus d'allotjament. Per exemple, alguns hotels poden cobrar suplements per habitacions amb vistes al mar o per disposar de certes comoditats. A més, els vols i altres mitjans de transport poden incloure taxes addicionals que no estan cobertes pel preu base del programa.

Tot i que el paquet bàsic de l'IMSERSO inclou l'allotjament i alguns àpats, moltes excursions i activitats opcionals no hi estan incloses. Aquestes activitats addicionals poden ser una font considerable de despesa extra. Els pensionistes que volen aprofitar al màxim el viatge i participar en aquestes excursions han d'estar preparats per pagar més.

Els termes i condicions de l'IMSERSO estableixen que els canvis de darrera hora o la cancel·lació del viatge poden incórrer en costos addicionals. Aquests càrrecs poden variar depenent de l'antelació amb què es facin les modificacions i les polítiques específiques dels proveïdors de serveis.

Dues persones grans caminant de la mà amb un cercle que mostra bitllets d'euro.

Tot i que no és obligatori, molts pensionistes adquireixen una assegurança de viatge per cobrir problemes de salut, pèrdues d'equipatge o cancel·lacions. Aquesta assegurança no està inclosa en el preu del viatge i representa un cost addicional que molts consideren necessari.

Motius darrere d'aquestes despeses addicionals

El motiu principal darrere d'aquestes despeses addicionals és que el programa de l'IMSERSO està dissenyat per ser assequible però no completament gratuït. Les subvencions del govern cobreixen una part significativa del cost però no tots els aspectes del viatge. Les empreses que participen en el programa, com hotels i aerolínies, sovint cobren per serveis extra per mantenir els seus marges de benefici.

És crucial que els pensionistes estiguin ben informats sobre els possibles costos addicionals abans de reservar els viatges amb l'IMSERSO. Conèixer aquestes despeses pot ajudar a evitar sorpreses desagradables i planificar millor el pressupost del viatge. Tot i aquests costos addicionals, els programes de l'IMSERSO continuen sent una excel·lent opció per als pensionistes que volen viatjar de manera econòmica.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: