Fotomuntatge amb una imatge de fons de pessetes, al capdavant una rodona vermella amb un bitllet difuminat de 1.000 pessetes i una dona sorpresa
ECONOMIA

El bitllet de 1.000 pessetes que et podria fer ric si encara el guardes a casa

Si guardes pessetes antigues, podries tenir una fortuna a les teves mans

La nostàlgia té un preu, i en el cas de les pessetes podria ser molt alt. Tot i que la moneda oficial a Espanya és l'euro des del 2002, alguns bitllets de pessetes han guanyat un valor considerable al mercat de col·leccionistes.

Un exemple destacable és el bitllet de 1.000 pessetes conegut com el Comte de Cabarrús, que pot arribar a valer fins a 2.500 euros actualment.

Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

Què fa especial aquest bitllet de 1.000 pessetes?

Aquest bitllet de 1.000 pessetes, emès el 1895, ret homenatge a Francisco Cabarrús, una figura històrica que va ser tresorer de Napoleó i ministre d'Hisenda a Espanya.

El que el distingeix no només és la seva antiguitat, sinó també el seu disseny detallat i la poca circulació. A la part frontal, apareix el retrat de Cabarrús, mentre que al revers hi ha la imatge d'un lleó, un símbol distintiu que el fa fàcil de reconèixer.

Per què val tant?

El valor del bitllet s'ha disparat per diverses raons. Primer, la seva edició limitada i el fet que pocs exemplars han sobreviscut fins als nostres dies el converteixen en un objecte cobejat pels col·leccionistes.

A més, el bon estat de conservació és crucial; els bitllets que estan en excel·lents condicions poden assolir preus molt més alts que aquells que presenten signes de desgast.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de monedes d'euros i al capdavant un bitllet de mil pessetes

Per identificar si posseeixes aquest preuat bitllet, busca els detalls específics esmentats anteriorment: el retrat de Cabarrús a l'anvers i el lleó al revers. També és important verificar la data d'emissió: 1895

Si tens la sort de trobar-ne un, hauries de considerar el seu estat. Els bitllets sense doblegades, taques o esquinçades són els més valuosos.

Què fer si en trobes un?

Si després de revisar les teves antigues col·leccions descobreixes que tens un bitllet de 1.000 pessetes del Comte de Cabarrús, podries estar al llindar d'un guany inesperat. De fet, els experts calculen que estaria valorat en uns 2.500 euros.

El primer que cal fer és consultar amb un expert en numismàtica per obtenir una valoració precisa. Pots contactar amb cases de subhastes o experts en monedes i bitllets antics que t'orientaran sobre el seu valor i les millors opcions per vendre'l.

Tot i que el bitllet del Comte de Cabarrús no és l'únic que et pot fer guanyar diners. Hi ha altres bitllets de pessetes que han vist el seu valor incrementar-se amb el temps. Per exemple, els bitllets de 500 pessetes del Cardenal Cisneros del 1943 o els de 100 pessetes amb errors d'encunyació també són molt buscats pels col·leccionistes.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: