Fotomuntatge amb una imatge de fons de monedes d'euro i al capdavant una dona assenyalant
ECONOMIA

La moneda de 2 euros per la qual paguen un dineral i que podries tenir a la butxaca

Si tens aquesta moneda, podries estar sostenint una petita fortuna a les teves mans

Si ets dels que revisa meticulosament el canvi després de cada compra, tenim una raó més perquè segueixis fent-ho.

I és que hi ha una moneda de 2 euros que podria convertir el teu dia a dia en una recerca del tresor. Aquesta moneda, encunyada el 2021 a Lituània, podria valer fins a 2.000 euros a causa d'un curiós error de fabricació.

Imatge de fons de molts bitllets d'euros, amb una altra de diverses monedes amuntegades i en primer pla una dona amb gest de sorpresa

La moneda de 2 euros que et podria fer guanyar 2.000 euros

El 2021, Lituània va llançar una sèrie de monedes commemoratives de 2 euros per celebrar la Reserva de la Biosfera de Žuvintas, una impressionant àrea natural protegida al sud del país. Es van produir mig milió d'aquestes monedes, però un petit error en l'encunyació d'unes quantes les ha fet extremadament valuoses.

El valor d'aquestes monedes rau en un error específic a la inscripció de la vora. Mentre que la majoria de les monedes haurien de portar la inscripció "Laisvé, Vienybé, Gerové" (Llibertat, Unitat, Benestar), unes 500 monedes tenen gravada la frase "Dievs, sveti Latviju" (Que Déu beneixi Letònia). Aquest error ha disparat el seu valor al mercat de col·leccionistes, assolint preus de fins a 2.000 euros.

Com identificar aquesta moneda de 2 euros?

Si vols saber si tens una d'aquestes joies a la teva cartera, revisa la vora de la moneda. Busca la inscripció "Dievs, sveti Latviju". Si trobes aquesta frase en lloc de la inscripció habitual en lituà, és molt probable que tinguis una d'aquestes valuoses monedes.

Muntatge de les dues cares de la moneda de 2 euros de Lituània (2021)

Si tens la sort de trobar una d'aquestes monedes, podries vendre-la en subhastes especialitzades o col·leccionistes privats. És important verificar l'estat de conservació de la moneda, ja que això també influeix en el valor final. Plataformes com eBay o llocs especialitzats en numismàtica són bons llocs per començar a cercar compradors.

Per què són tan valuoses les monedes amb errors?

Les monedes amb errors són una mina d'or per als col·leccionistes per diverses raons. En primer lloc, la seva raresa les converteix en peces úniques i molt desitjables.

Els errors d'encunyació no només escapen al control de qualitat, sinó que també representen moments específics i únics a la història de la numismàtica. A més, les monedes commemoratives ja solen tenir un valor addicional a causa del significat cultural i històric.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: