Una parella de persones grans somriu mentre una sosté un control remot, amb una imatge superposada d'una mà comptant bitllets d'euro.
ECONOMIA

Aquests són els anys que has de cotitzar per cobrar el 100% de la pensió de jubilació

Saber exactament quants anys necessites cotitzar per assolir el 100% de la teva pensió és crucial

Si estàs pensant a sol·licitar la teva pensió de jubilació, presta atenció. La Seguretat Social té un missatge important per a aquells que cada cop veuen de més a prop l'etapa del seu retir laboral.

A partir del 2024, per poder accedir al 100% de la pensió de jubilació contributiva, cal haver arribat al mínim de cotització de 36 anys i mig. Aquesta xifra no només és un número màgic, sinó que representa el llindar que assegura una pensió completa, i és crucial entendre per què i com afecta la teva jubilació.

Imatge de fons d'un porquet guardiola amb una mà ficant una moneda i una altra imatge de dues persones grans assegudes en un sofà mirant papers i dues emoticones, un d'un moneder i un altre d'un tick verd

Per què 36 anys i 6 mesos?

La pensió de jubilació es calcula segons la base reguladora i el total d'anys cotitzats. La base reguladora és la mitjana de les bases de cotització dels darrers 25 anys de treball, i el percentatge d'aquesta base a què tens dret depèn dels teus anys de cotització.

Per assolir el 100% de la base reguladora, necessites 36 anys i 6 mesos cotitzats el 2024. Aquest requisit pujarà a 37 anys el 2027.

Per què? És part d'una sèrie de reformes dissenyades per assegurar la sostenibilitat del sistema de pensions a Espanya. Així, com més anys cotitzis, més gran serà el percentatge de la base reguladora que rebràs.

Un home gran revisa documents amb un ordinador portàtil davant seu, mentre una imatge superposada mostra una mà col·locant monedes en un flascó amb una gran creu vermella a sobre.

Per rebre el 100% de la pensió de jubilació, no només necessites complir els anys de cotització, sinó també assolir l'edat legal de jubilació.

El 2024, aquesta edat és de 65 anys per a aquells que han cotitzat almenys 38 anys. Si no arribes a aquest mínim, l'edat puja a 66 anys i quatre mesos.

Aquesta edat mínima de jubilació augmentarà progressivament fins a arribar als 67 anys el 2027, llevat que hagis cotitzat 38 anys i 6 mesos.

Persones grans revisant documents financers amb bitllets i monedes d'euro en primer pla.

La importància de planificar el teu futur

Saber exactament quants anys necessites cotitzar per assolir el 100% de la teva pensió és fonamental per a la planificació de la teva jubilació.

Com més aviat comencis a cotitzar, més grans seran les teves possibilitats d'assolir aquest llindar i assegurar-te una pensió completa. A més, mantenir-te informat sobre les actualitzacions i canvis en la legislació de la Seguretat Social pot ajudar-te a prendre decisions financeres més encertades.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: