Un home somrient amb ulleres i barba mira el telèfon mòbil mentre dues persones es donen la mà al fons, suggerint un acord o col·laboració.
ECONOMIA

Estàs buscant feina? Les més de 40.000 noves vacants a les quals ja pots optar

Aquesta oferta rècord d'ocupació pública per al 2024 és una oportunitat significativa per a molts treballadors

Si estàs buscant feina, és probable que ja hagis sentit a parlar de l'última oferta rècord d'ocupació pública a Espanya per al 2024.

El Gobierno ha anunciat més de 40.000 noves places disponibles, però abans d'emocionar-te massa és important analitzar el que realment significa aquesta xifra i com es distribueixen les places.

Muntatge amb persona teletreballant i una altra portant una maleta de treball

Més de 30.000 places per a l'administració pública

De les més de 40.000 places ofertes, la gran majoria, més de 30.000, estan destinades a l'administració pública. Aquestes places inclouen llocs al Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE), la Seguretat Social i la Direcció General de Trànsit (DGT), entre d'altres.

Tot i que això sona prometedor, és crucial recordar que l'administració pública ha estat bregant amb una crisi de personal durant anys. Les jubilacions massives i la manca de renovació de plantilles han deixat molts llocs que aquestes noves places intenten cobrir.

Què implica treballar a l'administració pública?

Treballar a l'administració pública pot oferir estabilitat laboral i beneficis addicionals, però també pot significar enfrontar-se a una burocràcia pesada i de vegades ineficient.

Imatge de fons d'una persona amb papers i un ordinador i una altra amb bitllets dins d'un sobre i una emoticona d'una lupa

Els processos de selecció poden ser llargs i complexos, cosa que desanima molts aspirants. A més, la competència és ferotge, ja que moltes persones veuen en aquests llocs una oportunitat per aconseguir una feina segura.

Noves oportunitats a la Guàrdia Civil i Policia Nacional

Per a aquells interessats en una carrera a la seguretat, la Guàrdia Civil ofereix 3.200 noves places. Aquest cos, amb una llarga tradició a Espanya, s'encarrega de diverses funcions, des de la seguretat ciutadana fins a la protecció mediambiental. Tot i això, també enfronta desafiaments significatius, com la necessitat de modernització i l'adaptació a les noves tecnologies.

Els aspirants a la Guàrdia Civil han de complir diversos requisits, incloent-hi la nacionalitat espanyola, el títol d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i no tenir antecedents penals. També s'han de superar proves físiques i psicotècniques, cosa que afegeix una capa addicional de dificultat al procés de selecció.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena

La Policia Nacional també ofereix una quantitat considerable de noves places, amb 2.900 vacants disponibles. Aquest cos és fonamental per a la seguretat urbana i la lluita contra el crim organitzat. Tot i això, com passa amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional enfronta una pressió constant i una sobrecàrrega de treball.

El procés de selecció per a la Policia Nacional inclou proves físiques, teòriques i psicotècniques, a més a més d'una formació intensiva a l'Acadèmia d'Àvila. Tot i la rigorositat del procés, molts aspirants veuen en aquestes places una oportunitat per desenvolupar una carrera sòlida en l'àmbit de la seguretat.

➡️ Economia

Més notícies: