Al fons una oficina d'Hisenda, amb un home amb una lupa, i al cercle, una declaració de la renda
ECONOMIA

Encara que hagis presentat la teva Renda amb errors, et pots estalviar la multa així

Hisenda ha presentat una novetat amb la declaració per a aquest any que ajudarà bona part dels contribuents


La campanya de la Renda ha arribat al final i ha marcat el tancament d'un període crucial per a milions de contribuents. Durant aquests mesos, l'Agència Tributària ha rebut una allau de declaracions i ha reflectit la diversitat de situacions fiscals dels ciutadans.

Tot i això, Hisenda avisa que malgrat els esforços per complir amb les obligacions tributàries, un nombre significatiu de persones ha presentat la seva declaració de la Renda amb errors. Aquests errors, que van des de simples omissions fins a complexes interpretacions errònies de la normativa fiscal, poden tenir conseqüències importants.

Ara, amb la campanya conclosa, és moment de revisar i, si escau, corregir aquests errors per evitar sancions i assegurar que cada contribuent compleixi adequadament les seves responsabilitats fiscals.

Una parella revisa uns papers, i al cercle, el logotip d'Hisenda

Hisenda afegeix una novetat: així pots corregir la Renda

Hisenda ha fet un pas significatiu cap a la simplificació i millora del procés de declaració de la Renda. Ho ha fet en habilitar, per primera vegada, un servei que permet als contribuents corregir petits errors en les declaracions sense incórrer en recàrrecs d'interessos ni sancions.

Aquest innovador servei, anomenat "Complementària calculada", busca facilitar l'esmena d'errors comuns i evitar complicacions addicionals per als ciutadans.

Un home amb expressió pensativa, un sobre introduït en una bústia, una icona d'advertència i un logotip d'una entitat.

L'Administració ha començat a enviar avisos als contribuents que han presentat la declaració de la Renda amb errors. Els contribuents que rebin aquests avisos poden accedir a la pàgina web o a l'aplicació de l'Agència Tributària per arreglar-los.

Específicament a l'apartat "Servei de tramitació d'esborrany / declaració (Renda Web)", on trobareu la "Complementària calculada". Si esteu d'acord amb la informació proporcionada per Hisenda, només heu de confirmar la complementària. La nova declaració de la Renda es considerarà presentada oficialment de manera en línia.

En una nota d'Hisenda, s'ha explicat que "alguns contribuents presenten la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) amb errors d'import no gaire elevat, la correcció del qual pot ser realitzada pel mateix contribuent de manera voluntària". I això es pot fer a través d'aquest nou servei.

Això és un avenç significatiu en la relació entre l'Agència Tributària i els contribuents. Promovent una transparència més gran i facilitant el compliment de les obligacions fiscals de manera més eficient i sense penalitzacions innecessàries.

➡️ Economia

Més notícies: