
Robert Lewandowski confirma què fa amb les postres a Catalunya: 'És molt millor'
Amb el suport de la seva esposa, Anna Lewandowska, l'esportista ha incorporat a la seva rutina una manera d'alimentar-se poc habitual
Robert Lewandowski, estrella del futbol europeu i un dels davanters més efectius de l’última dècada, no només cuida el seu rendiment al camp. Fora d’ell, presta especial atenció a la seva alimentació.
Juntament amb la seva dona, Anna Lewandowska, experta en nutrició, ha adoptat un estil alimentari poc convencional: l’anomenada “dieta invertida”. I sí, això implica menjar primer les postres.

Sorpresa majúscula després de la confessió de Robert Lewandowski
Aquesta manera de menjar es basa, en essència, a alterar l’ordre tradicional dels plats i Lewandowski ho resumeix així: “Menjo el pastís primer. Després fideus i carn i, al final, amanida o sopa”. En el seu cas, també evita productes ultraprocessats, farina de blat i làctics.
Així, un dels seus àpats podria començar amb un brownie, seguir amb arròs i peix, i acabar amb una amanida rica en micronutrients. L’objectiu, segons el jugador, és millorar la digestió i facilitar la crema de greix. Però, què diu la ciència sobre començar per les postres?
Algunes investigacions suggereixen que l’ordre dels aliments pot influir en la resposta de l’organisme. Hi ha estudis que apunten que consumir fibra a l’inici ajuda a reduir el pic de sucre a la sang. Però pel que fa a prendre les postres primer, no hi ha un consens clar.

Robert Lewandowski ha sorprès tothom
Tal com apunten a El Español, des del punt de vista cultural, no és una cosa tan estranya. “En altres gastronomies s’ingereixen entrants dolços o s’utilitzen entre plats per canviar els sabors del paladar”, assenyala la nutricionista Martínez.
A això s’hi afegeix un possible efecte psicològic. “Ingerir fruits secs o una mica de fruita mitja hora abans de l’àpat sacia prou per no passar-se amb les quantitats durant l’àpat”, explica Delgado. A més, un estudi publicat el 2019 va aportar una dada curiosa.
Quan els comensals triaven les postres abans de la resta del menú, solien optar per plats principals més saludables. És a dir, si algú començava amb un pastís de formatge, després era més probable que triés un plat més lleuger. Això no passava si es decidia tot al mateix temps.
“D’acord amb aquesta evidència, escollir les postres primer pot promoure la sensació de sacietat. A més, podria marcar i determinar l’elecció del plat posterior, fent que s’ingereixi menys quantitat i més saludable”, conclou Martínez.
Tot i que la dieta de Lewandowski trenca amb el tradicional, alguns estudis apunten que començar per les postres podria influir positivament en com mengem. Així i tot, no hi ha evidències i, com sempre, el millor és consultar amb professionals abans de seguir qualsevol moda.
Més notícies: