Muntatge amb tres gelats de cucurutxo i un cercle amb un taulell d'una gelateria amb diversos sabors de gelat
CONSUM

Soc nutricionista i aquesta és la veritat que amaguen els gelats baixos en sucre

Moltes vegades es recorre a opcions sense sucre com una alternativa saludable als seus cosins germans amb sucre

Arriba l'estiu i hi arriben els gelats. Hi ha qui els consumeix tot l'any, és cert, però també és lògic pensar que en aquesta època augmenta moltíssim el seu consum. Ara bé, en aquesta era d'alimentació i de vida saludable, és un aliment que no arriba a encaixar del tot pel seu alt contingut en sucre.

Aleshores, la gent que es vol cuidar pensa en una opció clara: deixar-los de consumir. Però, també hi ha alguns "llestos" que opten per una altra opció: consumir les versions sense o baixes en sucre. A priori, ens podria semblar saludable, però sento dir-vos que no és or tot el que llueix.

Usen dels pitjors edulcorants possibles: el maltitol

Hem d'entendre que tots aquests productes sense o amb baix contingut en sucre porten edulcorants per compensar aquesta manca de sabor dolç. Hi ha vegades que aquesta opció sí que serà una bona alternativa, però no és en el cas dels gelats.

Evidentment hi haurà algunes opcions amb un altre tipus d'edulcorant, però si us passegeu pels passadissos del supermercat, veureu que la majoria de gelats sense o baixos en sucre porten el mateix edulcorant: el maltitol.

Aquest edulcorant sol utilitzar-se en molts productes per compensar la manca de sucre, ja que té aproximadament el 75% - 90% de la dolçor del sucre, per la qual cosa és molt similar. El problema és que aquest edulcorant té diversos efectes perjudicials per al nostre organisme.

Principalment, el problema més gran d'aquest edulcorant és que comporta efectes negatius quant al sistema digestiu. No s'absorbeix per complet a l'intestí prim, per la qual cosa és fermentat per bacteris a l'intestí gruixut, donant lloc a gasos, inflor, diarrea…

A més, per compensar aquesta manca de sabor que us comentava, a més d'edulcorants també acostumen a ser gelats amb més contingut de greixos, mantenint també la seva textura. Al final, un producte aparentment més saludable és igual o més calòric i igualment perjudicial.

Fruita congelada amb iogurt natural o grec, la millor opció

No dic que hàgim d'eliminar els gelats comercials a tot l'estiu, però sí que els hem de deixar per a un consum ocasional. Ara bé, si et menges un gelat, menja-te'l normal i no la seva versió sense o baix en sucre, ja que com veus, és igualment dolent i menys bo de sabor.

La millor alternativa si vols consumir gelat molt més sovint, és fer-ho a casa. Una forma molt fàcil i ràpida és comprar o congelar tu mateix la fruita, i batre-la amb un iogurt natural o, fins i tot per a millor textura, amb un iogurt grec. D'aquesta manera, en uns minuts podràs gaudir d'un gelat molt més saludable i igualment bo.

➡️ Consum

Més notícies: