Muntatge amb triangle d'alerta a la cantonada superior esquerra i una caixa de maduixes al centre sobre fons de magatzem de fruites supermercat desenfocat
CONSUM

Les persones a qui els experts desaconsellen menjar maduixes per protegir la seva salut

La maduixa no és una fruita tan beneficiosa en tots els casos de perfils, segons les recomanacions dels experts

Es poden aconseguir maduixes durant tot l'any gràcies als hivernacles. Tot i això, aquest és un dels productes més esperats de la temporada de primavera.

És cert que els amants de les maduixes porten dies preocupats i atents a les notícies sobre el seu producte favorit. I, mentre res no queda clar, tenim una recomanació experimentada sobre aquesta fruita.

La maduixa és la fruita més esperada de la primavera i aquests són els seus beneficis

Les maduixes estan carregades de vitamines i minerals i ofereixen una àmplia llista de beneficis per a la salut. Tot i això, malgrat tots els seus avantatges, el seu consum no és recomanable en tots els casos.

Muntatge d´una caixa de maduixes i una rodona amb la boca d´una noia menjant-se una maduixa

Les maduixes també són útils per combatre l'anèmia i una excel·lent font de fibra, són altes en calci i potassi. I, a més, constitueixen un refrigeri saludable per a les dones embarassades pel seu alt contingut d'àcid fòlic.

També són ideals per a dietes de pèrdua de pes, ja que tenen un baix contingut calòric. Aproximadament, entre 30 i 35 calories per cada 100 grams de maduixa.

La maduixa també pot ser beneficiosa per a persones amb nivells elevats de colesterol i triglicèrids. Ja que no només ajuda a reduir aquests valors, sinó que també contribueix al manteniment de la salut dels vasos sanguinis.

Imatge de fons de diverses maduixes en caixes de plàstic en un supermercat i una altra imatge d'una mà sostenint una maduixa

Aquests són els perfils que haurien de reduir el consum de maduixes

És important considerar que es recomana optar per maduixes cultivades de forma ecològica per evitar la presència de pesticides. De totes maneres, el consum no està recomanat de la mateixa manera per a tothom.

Igual que amb qualsevol aliment, és fonamental tenir en compte si es pateix alguna malaltia o afecció. En el cas de les maduixes, el consum no és adequat en els següents casos:

  • Al·lèrgies: les maduixes poden desencadenar l'alliberament d'histamines al cos. Això pot provocar urticària a la pell.
  • A més, els qui presentin al·lèrgia a l'aspirina n'han d'evitar el consum. Ja que les maduixes contenen petites quantitats d'àcid salicílic.
  • Problemes digestius: els qui pateixen colitis o síndrome d'intestí irritable han d'evitar el consum de maduixes.
  • Càlculs renals: es recomana evitar les maduixes, a més de controlar el consum de sal, en cas de patir càlculs renals.
➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: