Metge fent gest d''ok' i aceroles de fons
CONSUM

Les millors fruites per emportar-te a la platja segons una nutricionista

L'estiu és una temporada ideal per consumir encara més fruita, ja que aquesta hidrata i és molt refrescant

Amb l'estiu arriba la calor i, amb aquesta, els dies assolellats a la platja. De vegades em fixo i el que porta la gent per picar són veritables porqueries: bosses de patata, ultraprocessats, brioixeria, alcohol… I pot ser que la gent tingui poques idees sobre què emportar-se, però la veritat us diré que no és tan difícil com sembla.

De fet, us porto la idea més senzilla que hi pot haver: la fruita. És un aliment que ens mantindrà hidratats gràcies al seu alt contingut en aigua, a més de nodrir-nos per la seva gran font de nutrients essencials.

I no em digueu que és difícil de transportar… Només necessitem tallar-la (depèn de la fruita, és clar), i posar-la en una carmanyola de vidre, fi! Ara bé, sempre us recomano guardar-la en una nevera hermètica per a més seguretat alimentària.

Dona comprant fruites i verdures

Beneficis de menjar fruita a la platja

L'exposició al sol és boníssima, ja que, a més de carregar-nos de vitamina D, ens ajuda també a millorar el nostre estat d'ànim. Ara bé, cal anar amb compte. Principalment, a més de fer servir protectors solars, hem de prevenir la deshidratació.

Per això, és obvi que hem de beure prou d'aigua i anar amb compte amb altres líquids que encara ens deshidrataran més com ara l'alcohol. Penseu en la cervesa… No només no t'hidrata, sinó que exerceix en tu un efecte diürètic.

Doncs bé, a més d'aquesta aigua, la fruita és un aliat boníssim per prevenir aquesta deshidratació. A més, també aportarà vitamines i minerals per protegir-nos d'aquest efecte del sol.

Vegem les millors fruites per menjar a la platja o la piscina

Aquí la veritat hi podria haver molt de debat, però al meu entendre, aquestes són les 6 millors:

  1. Síndria: està composta per més del 90 % d'aigua, a més de contenir vitamines A, C, B i antioxidants com el licopè que ens protegirà dels danys solars.
  2. Meló: igual que la síndria, té un gran contingut d'aigua. També conté vitamines A, C i potassi, que ens ajudarà a reposar els electròlits que perdem amb la suor.
  3. Maduixes: a més de ser facilíssimes de transportar, són riques en aigua, vitamina C i antioxidants que protegiran la teva pell del sol.
  4. Pinya: és hidratant, dolça, refrescant… i el millor, conté  bromelaïna que ens pot ajudar que la digestió després del dinar a la platja sigui fàcil i no sigui pesada.
  5. Préssec: a més de contenir gairebé el 90 % d'aigua, també és una gran font de vitamina C, fet molt desconegut per la majoria de població. Conté també vitamina A.
  6. Cireres: com les maduixes, també són molt fàcils de transportar. Ens proporcionen antioxidants que ens ajudaran a combatre el dany solar.
➡️ Consum

Més notícies: