Muntatge amb una dona al sol bronzejant-se i una beguda de pastanagues en un got
CONSUM

L'aliment que, a més de sadollar-te, ajuda a bronzejar la pell

Hi ha aliments que ajuden a bronzejar la teva pell i que, a més, són ideals per a un snack per la seva capacitat saciant

Podem trobar molts titulars semblants a aquest en aquesta època de l'any i, encara que alguns exageren força, hi ha d'altres que s'acosten força a la realitat. Concretament, em refereixo als qui parlen de la pastanaga… És mite o realitat el seu poder bronzejador sobre la nostra pell?

Doncs és veritat a mitges, ja que sí que és cert que la pastanaga pintarà la nostra pell, però no ens donarà un to bronzejat com el dels raigs de sol. Més aviat serà com un color ataronjat. Però, més enllà d'això, la pastanaga té propietats més que interessants.

No serà una pell morena, però sí ataronjada

Com us deia, menjar pastanagues a l'estiu contribuirà al fet que el nostre to de pell sigui més càlid, però mai no podrem comparar-ho amb el bronzejat que ens produeix l'exposició al sol.

Això és així, ja que amb l'exposició al sol s'activa la producció de melanina, que és el pigment encarregat no tan sols de protegir la pell, sinó de donar el color bronzejat característic. La pastanaga no té la capacitat d'activar aquest pigment, per la qual cosa no es dona aquest bronzejat.

Ara bé, consumir pastanagues en considerable quantitat, sí que ens donarà una tonalitat ataronjada pel seu alt contingut en betacarotè.

Muntatge pastanaga i rostre noia

Què és el betacarotè?

La pastanaga i altres plantes de color taronja i groc són una gran font d'un pigment anomenat betacarotè. Aquest és un carotenoide que acaba transformant-se en vitamina A. Quan es consumeix, s'acumula a la pell i li dona un to lleugerament més daurat. Cal destacar que aquest efecte és més visible en persones amb pell més clara.

També notarem més efecte en zones del cos amb més greix subcutani. Per exemple, on més ho podrem notar és als palmells de les mans.

A més, cal fer un consum regular i en quantitats significatives per trobar efecte. Per sort, no només el trobem a les pastanagues, sinó que també el trobem en aliments com la carabassa, els moniatos i els espinacs.

La pastanaga té a més altres beneficis a la salut:

  • És antioxidant, podent així protegir la pell.
  • Ajuda a la teva salut visual, gràcies al contingut en vitamina A
  • Recolza el teu sistema immunològic
  • És altament saciant, per la qual cosa és ideal com a snack
➡️ Consum

Més notícies: