Fotomuntatge amb un fons del restaurant Cañadío i dues fotos emmarcades del restaurant i la truita
ACTUALITAT

Un restaurant d'Espanya, premiat dues vegades per tenir la millor truita de patates

Tot i disposar de la millor truita de patates de tot el territori espanyol, aquest restaurant destaca per moltes altres raons

La truita de patates és un dels plats per excel·lència de la gastronomia espanyola. Amb ceba o sense, quallada o més melosa, agrada a tothom. Molts creuen tenir la recepta definitiva per cuinar la més bona, però la millor truita de patates de tot Espanya es troba al restaurant Cañadío.

No ho diem nosaltres, el fet d'haver estat guardonat amb el primer premi al Campionat d'Espanya de Truita de Patates dues vegades parla per si sol. A més, actualmente, és el vigent campió d'aquest reconegut certamen.

El restaurant que prepara la millor truita de patates

El restaurant Cañadío de Santander va ser fundat l'any 1981 pel cuiner i empresari Paco Quirós. El local està situat al carrer Gómez Oreña, número 15. Després de l'èxit aconseguit durant més de 35 anys, va inaugurar un altre establiment a Madrid ubicat al número 86 del carrer Conde de Peñalver, al concorregut barri de Salamanca.

El local original de Santander presenta una decoració i una disposició clàssica, elegant i sofisticada en el seu ampli menjador. Però alhora trencadora, amb una cuina oberta i una zona de bar d'estil vintage, que disposa d'una barra i tamborets.

En canvi, el nou espai de Madrid té un entorn més modern i chic, amb parets vermelles plenes de miralls i quadres abstractes. També inclou una zona de pinxos amb una barra al seu interior i una terrassa exterior.

Restaurant Cañadío de Madrid

La millor truita de patates d'Espanya

L'any 2021, la seva recepta —elaborada pel xef Román— va aconseguir el primer lloc al Campionat de Truita de Patates en el marc de la fira d' Alicante Gastronómica. Aquest concurs va ser creat pel crític gastronòmic Rafael García Santos i va ser recuperat en aquesta fira aquest mateix any, després de celebrar-se per darrera vegada el 2011.

Posteriorment, en la seva edició més recent, l'any 2023, el restaurant va tornar a repetir aquest reconeixement. En aquest mateix any el restaurant va aparèixer a la prestigiosa guia Michelin. La clau de la seva recepta rau en la qualitat dels seus ingredients i la seva elaboració acurada.

Muntatge de fotos d'un plat de truita de patates i, al costat, un cuinar als fogons del restaurant Cañadío de Santander

La truita de patates del Cañadío està feta per ous gallecs, patata de la varietat monalisa, ceba i oli d'oliva verge extra d'arbequina. A l'hora de preparar-la, segons el cuiner, “l'important és que tot tingui un equilibri, que sigui melosa, amb la patata daurada i cremosa, sucosa, però no líquida, i la ceba 'poxada', però no caramel·litzada”.

En els seus dos locals es respecta aquesta mateixa fórmula, de tal manera sempre es podrà reconèixer el seu inconfusible sabor i textura, independentment de qui la prepari.

No només disposen de truita de patates: així és la carta del Cañadío

Tot i això, l'èxit del restaurant es deu també a altres motius. A la carta es combinen receptes tradicionals de la cuina càntabra, espanyola i mediterrània reinventades al seu estil.

Entre les quals destaquen les carns i els peixos d'origen local i les croquetes, amb una recepta original del 1981. També ofereixen una gran varietat de vins i postres casolanes.

Cal destacar que cada local disposa de plats diferents. Es pot consultar les cartes completes i els horaris dels seus dos restaurants a la seva pàgina web.

➡️ Actualitat

Més notícies: