restaurant i un cercle amb un restaurant que posa ''bar dario''
ACTUALITAT

El popular restaurant de Barcelona que tanca per sempre després de més de mig segle

El restaurant Casa Darío, que es trobava a l'Eixample de Barcelona i va obrir el 1969, va abaixar les persianes el mes d'octubre passat

Després de més de mig segle servint plats i creant records, el restaurant Casa Darío, ubicat a Barcelona, ha tancat les portes per sempre. Amb una trajectòria que es remunta a la seva obertura el 1969, aquest establiment gastronòmic ha esdevingut un punt de referència a l'escena culinària de Barcelona. Tot i això, el passat mes d'octubre va marcar el trist final d'una era, quan les persianes de Casa Darío es van aixecar per última vegada.

El tancament del restaurant Casa Darío va marcar una fita la tardor del 2023, deixant un buit palpable a l'escena gastronòmica de Barcelona. Durant més de mig segle, aquesta marisqueria gallega havia delectat els seus comensals amb els seus plats i el seu ambient tradicional. Va ser fundat per Darío Duro i la seva dona, Manuela Arias, l'any 1969.

Vista del bar restaurant casa dario

El restaurant va destacar per la seva arrelada herència gallega i la seva vasta experiència culinària que havia estat adquirida tant a Europa com a Amèrica. Ubicat a tan sols dos carrers de la plaça de la Universitat, el restaurant es va convertir en un referent a la cuina gallega de Barcelona, acumulant reconeixements i premis gastronòmics. La seva carta oferia 79 plats, entre els quals destacaven els peixos i els mariscs de les ries gallegues, així com la carn de la regió.

Una cadena de Barcelona es queda el local

Després del tancament, el destí del local ha canviat dràsticament, passant a mans de nous propietaris amb un enfocament diferent. La marisqueria va ser traspassada per ser transformada en un restaurant de menjar oriental, amb la cadena Nomo al capdavant, que ja té diversos locals a la ciutat de Barcelona. Nomo va ser fundat el 2007 i ha estat pionera en l'oferta gastronòmica japonesa a la ciutat i ha expandit els negocis amb èxit al llarg dels anys.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un restaurant i al capdavant una rodona vermella amb el bufet lliure de Sushiko

Actualment, l'antic local de Casa Darío es troba en ple procés de transformació per convertir-se en el pròxim establiment de la cadena Nomo. Amb una superfície de 500 m², planeja ampliar l'oferta gastronòmica i donar un impuls a la cocteleria. Mentrestant, aquesta cadena treballa àrduament per definir el projecte a Barcelona.

➡️ Actualitat

Més notícies: