Plànol general d'un carrer i, al costat, la bandera de Catalunya i una mà subjectant bitllets
ACTUALITAT

El preciós poble català que té cases a la venda per menys de 80.000 euros

Gironella ofereix als compradors unes opcions molt més assequibles que en altres pobles de la província

Gironella pot ser un poble poc conegut per a algunes persones, tot i ser un dels més bonics de Catalunya. Però si busques casa i ets de Barcelona, segur que t'has trobat amb el seu nom.

El cost dels immobles a Catalunya ha patit una pujada preocupant en qüestió de mesos. Per això trobar bones oportunitats com a Gironella no és fàcil.

Gironella s'obre com un oasi en el mercat immobiliari i és que allà el preu del metre quadrat no supera els 850 euros de mitjana. A Gironella, és possible trobar un immoble de 80 metres quadrats per uns 68 000 euros.

Gironella encapçala la llista dels més barats

Berga també emergeix com una opció atractiva amb xifres relativament baixes. Rondant els 950 euros, fet que permet adquirir un pis de dimensions similars per uns 76 000 euros de mitjana.

Fins i tot en municipis més propers a les zones urbanes, com Manlleu, les ofertes es mantenen relativament accessibles. Amb una mitjana de 1 007 euros per metre quadrat.

Això significa que una propietat de 80 metres quadrats costaria una mica més de 80 000 euros. S'allunyen de Gironella, però continuen sent més assumibles que opcions al centre de la ciutat.

Cal fer èmfasi en el fet que, entre les províncies catalanes, Barcelona destaca com una de les més cares per adquirir una casa. Concretament, les possibilitats es mouen a un preu mitjà de 2 650 euros per metre quadrat.

Gironella fuig del preu que es paga a Barcelona

Per això Barcelona continua sent una de les opcions més cares per comprar-se una casa a Catalunya. Tot i això, ha estat l'única província on els preus han mostrat una lleugera reducció en l'últim any.

Segons dades recents, el cost mitjà del metre quadrat a Espanya ha arribat als 2 049 euros. Això representa un augment del 8,2% en comparació de l'any anterior.

Aquesta tendència a l'alta encara s'ha vist més pronunciada a Catalunya. On el preu mitjà ha arribat als 2 344 euros per metre quadrat al gener.

Gironella suposa un desafiament

Aquest increment en els preus immobiliaris planteja reptes significatius per a aquells que busquen comprar casa a Catalunya. La demanda continua sent alta i l'oferta limitada. Els experts adverteixen que, si aquesta tendència continua, podria comportar implicacions econòmiques i socials importants en un futur no molt llunyà.

➡️ Actualitat

Més notícies: