Fotomuntatge d'una imatge d'una empresa, amb un mapa de Catalunya amb interrogants i diners

ACTUALITAT

Qui és la persona més rica de cada província de Catalunya

Ja se sap qui són les persones més riques de cada província de Catalunya segons les dades aportades per la llista de ‘Forbes’

Fer-se ric és el somni de molts, però molt pocs tenen el talent, la capacitat i el punt de sort necessaris per aconseguir-ho. Però encara és més difícil ser prou ric per aparèixer a la prestigiosa llista de la revista Forbes.

La revista Forbes publica anualment un llistat de les persones més riques del món. Entre elles hi ha diversos empresaris espanyols, que han aconseguit amassar una fortuna suficient per colar-s'hi.

En aquest sentit, en la darrera llista que mostra les 100 persones més riques d'Espanya el 2023, apareixen alguns milionaris catalans.

Les persones més riques de Catalunya

Amb les dades que aporta aquest article, podem saber qui són les persones més riques a cada província de Catalunya. Les dades publicades són aproximades, ja que el seu patrimoni va patint variacions constantment.

  • Barcelona: Sol Daurella i Comadrán, presidenta de Coca-Cola European Partners, és la persona més rica d'aquesta província. La seva fortuna oscil·la al voltant dels 2000 milions d'euros, segons les dades de la revista. Un fet que la situa al 16è lloc dels 100 espanyols més rics. És una de les dones més riques d'Espanya i la més rica de Catalunya.
  • Girona En aquesta província, els integrants de la família Palau, que dirigeixen la companyia de sistemes de ventilació Soler & Palau (S&P), lideren la llista. Josep, Blanca i Francisco Palau Mallol són els tres germans que es troben al capdavant d'aquesta empresa d'èxit, que els ha portat a tenir un patrimoni d'uns 415 milions d'euros.
  • Tarragona: Jordi, Josep i Pilar Miarnau Montserrat, propietaris de l'empresa de construcció i infraestructures Comsa, atresoren una fortuna d'uns 300 milions d'euros. Tot i ser la més baixa de totes les nomenades a Catalunya, els situa al primer lloc en aquesta província.
  • Lleida: l'empresari José Llorens Torra, propietari d'Epsa Internacional, una companyia dedicada a la subcontractació d'obres, compta amb una fortuna d'uns 1000 milions d'euros. Aquesta xifra el converteix en la persona més rica de la província catalana. També és el màxim accionista de Llotor, un hòlding propietari de més de 80 empreses, i el principal contractista de Stanmore Resources, una minera australiana. A més, el seu patrimoni ha crescut molt darrerament gràcies a la venda de terrenys per a Amazon.

Les persones més riques de Catalunya per províncies

Província

Persona/es

Barcelona

Sol Daurella

Girona

Josep Palau Mallol
Blanca Palau Mallol
Francisco Palau Mallol

Tarragona

Jordi Miarnau Montserrat
Josep Miarnau Montserrat
Pilar Miarnau Montserrat

Lleida

José Llorens Torra