Muntatge del Festival Primavera Sound, el logotip del festival i una imatge de la platja de Barcelona

ACTUALITAT

Catalunya aplana el camí al Primavera Sound perquè es pugui celebrar a Barcelona

El Primavera Sound és un dels festivals de música indie més populars de tot el país que se celebra a la ciutat comtal

El Govern ha provocat controvèrsia dins del sector cultural pel seu posicionament amb el Primavera Sound. Tot plegat, enmig de la propera regulació d'esdeveniments musicals a l'aire lliure.

El decret cerca abordar el problema del soroll generat pels festivals musicals. Però ha provocat indignació pel fet que sembla que beneficiï de manera descarada al festival indie de Barcelona. Segons fonts de la indústria musical, l'esborrany del decret serà notablement restrictiu amb la celebració de grans esdeveniments a l'aire lliure.

Limitant a 10 dies l'any la possibilitat de suspendre les restriccions de soroll en un mateix espai. Tot i això, el text contempla una excepció per a festivals que se celebrin durant un màxim de quatre nits consecutives. Coincidint precisament amb la durada del Primavera Sound.

El Primavera Sound, al punt de mira

Aquesta mesura ha suscitat crítiques per un suposat tracte de favor cap al festival Primavera Sound, destacant que la proposta sembla que vol adaptar-se específicament a les seves característiques.

El decret, centrat en garantir la qualitat acústica i el benestar dels ciutadans, imposarà restriccions significatives als concerts musicals. D'aquesta manera, es limitarà el volum màxim a 61 decibels després de les 23.00 hores.

Primavera Sound, una aposta segura

Des de la indústria, segons explica Crónica Global, s'ha advertit sobre el possible impacte econòmic negatiu que suposaria el canvi per l'activitat cultural i empresarial. De fet, diverses entitats i associacions han presentat queixes durant la fase de consulta pública. Mentrestant, la plataforma Stop Concerts ha expressat el seu suport a la regulació.

Destacant la necessitat de controlar els actes al Parc del Fòrum de Barcelona. El debat sobre aquesta decisió, encara que té abast a tot Catalunya, se centra principalment en el seu impacte a la vida cultural i econòmica de la ciutat comtal. On la regulació dels concerts a l'aire lliure és especialment rellevant.

Primavera Sound sí, Barcelona Beach Festival no

Un altre dels festivals de música més coneguts de la capital catalana, el Barcelona Beach Festival, ja ha abandonat la ciutat comtal. I és que la pròxima edició se celebrarà a Madrid i a Galícia, però no a Barcelona. Així que ja no farà honor al seu nom perquè no serà a Barcelona, ni tampoc a la platja.

I tot després que l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs no atorgués les llicències d'activitat al festival de la promotora Live Nation.

➡️ Actualitat

Més notícies: