Una dona embarassada sosté una ecografia sobre el ventre. A l'esquerra hi ha una imatge circular d'un nadó dormint, envoltada de signes d'interrogació en bombolles de diàleg.
ACTUALITAT

L'original nom català de 6 lletres que només tenen 52 nens a tot Espanya

Existeix un nom català que, malgrat tenir un significat preciós, és molt poc comú fora de Catalunya

A Espanya, l'elecció d'un nom per a un fill s'està convertint en una batalla entre el que és clàssic i el que és modern. Cada cop més, els pares opten per noms nous i originals, deixant enrere les opcions tradicionals que, en alguns casos, s'estan convertint en tresors.

En els darrers anys, s'ha produït un descens significatiu en la freqüència de noms tradicionals com Maria, Carmen, José o Antonio. En canvi, noms com Lucía, Sofía, Martín o Mateo han experimentat un auge important, posicionant-se entre els més populars del país.

Aquesta tendència és deguda a diversos factors. D'una banda, els pares busquen noms únics i especials per als fills que els diferenciïn de la resta. D'altra banda, la globalització ha obert les portes a més opcions.

Muntatge de fotos d'una dona embarassada i, de fons, uns peus de nadó

Entre els noms tradicionals que estan desapareixent hi ha un català que està pràcticament en extinció. Estem parlant de Gaietà.

Gaietà, l'original nom català que pràcticament està en extinció

Gaietà és una opció clàssica i elegant, amb un toc mediterrani que el fa sonar atemporal i encantador. Gaietà, en la variant castellana Cayetano, té un origen llatí que es remunta a la ciutat italiana de Gaeta. Es deriva del gentilici caietà, que significa “natural de Gaeta”.

Però més enllà del seu origen geogràfic, el nom català Gaietà té un bonic significat. Ja que s'associa amb la protecció, la cura i la nutrició, gràcies a la seva connexió amb la figura de Cayetana, la nodrissa d'Enees a la mitologia romana.

Muntatge de fotos d'un nadó i, al costat, una persona feliç assenyalant-ho

A Espanya, Gaietà és un nom poc comú, però no menys especial. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'any 2023, només 52 persones a tot Espanya portaven aquest nom. Això el converteix en una opció ideal per a aquells pares que busquen un nom únic i original per al seu fill, sense renunciar a l'elegància i la tradició.

Si cerques un nom clàssic, original i ple de significat per al teu fill, Gaietà és una opció que, sens dubte, mereix ser considerada. Un nom que acompanyarà la persona durant tota la seva vida i que recordarà les arrels mediterrànies i la connexió amb el passat.

➡️ Actualitat

Més notícies: