Muntatge de fotos d'un bebè feliç i, al costat, una dona somrient
ACTUALITAT

L'original nom de 6 lletres que només tenen 124 persones a Espanya: poques a Catalunya

Existeix un bonic nom de 6 lletres que tenen tan sols 124 persones al nostre país amb un significat preciós

En un món on la individualitat i l'originalitat se celebren més que mai, l'elecció del nom d'un fill ha esdevingut un reflex d'aquesta tendència. Cada cop més, els pares estan trencant amb la tradició i optant per noms únics i originals per als seus fills.

Han quedat enrere els dies en què els noms comuns i familiars dominaven els registres de naixement. Avui, a les sales de maternitat i als parcs infantils, és més probable escoltar petits anomenats Orió, Zara, Atles o Lluna, en lloc de Joan, Maria o Josep.

Mentre que els noms usuals poden barrejar-se entre la multitud, un nom únic aporta una distinció que acostuma a agradar. I aquest és el cas d'Edèlia, un nom que només tenen 124 dones a tot Espanya.

Muntatge de fotos de primer pla d'un bebè feliç i al costat una mà escrivint noms

L'origen i el significat del nom Edèlia

El nom Edèlia és una variant menys comuna del nom Delia, que té un origen profundament arrelat a la cultura grega.

Edèlia prové de l'epítet grec “Delia”, associat amb la deessa Artemisa, que va néixer a l'illa de Delos. Aquesta connexió mitològica relaciona el nom amb significats de puresa, llum i noblesa. En el context mitològic, Delos era considerada una illa sagrada on van néixer Apol·lo i Artemisa.

Per tant, Edèlia comporta connotacions de brillantor i resplendor, cosa que suggereix una persona que destaca per la seva lluminositat interior i exterior. Les persones anomenades Edèlia solen ser descrites com a individus únics i especials. La singularitat del nom tendeix a reflectir-se en la seva personalitat.

Muntatge de fotos de peus de bebè i, al costat, una persona pensativa amb un emoji d'interrogants

Les nenes que porten aquest nom són persones creatives, intuïtives i profundament connectades amb les seves emocions. Això els permet sobresortir en camps artístics i literaris, on poden expressar la seva imaginació i sensibilitat.

En l'àmbit professional, les persones amb aquest nom solen ser diligents i dedicades. La seva inclinació per la creativitat i la seva profunditat emocional les permet destacar en rols que requereixen un enfocament innovador i empàtic.

Un nom molt poc comú a Espanya

El nom Edèlia és extremadament estrany a Espanya. Actualment, segons les dades que recull l'INE, només hi ha 124 dones que tenen aquest nom al nostre país. I l'edat mitjana de les quals és de 68,5 anys.

Muntatge de fotos d'un mapa que mostra quantes persones hi ha a Espanya amb el nom 'Edèlia' segons l'INE

La majoria es concentren a Lleó i a les Illes Canàries. No obstant això, també n'hi ha algunes en zones com Biscaia i Pontevedra. I moltes menys a València, Barcelona i Madrid.

Així que no hi ha cap dubte que Edèlia és tota una marca de distinció i originalitat. Un nom carregat de personalitat.

➡️ Actualitat

Més notícies: