Muntatge de fotos d'una mare abraçant el nadó i, de fons, un plànol general de roba de nena amb un emoji de Catalunya
ACTUALITAT

El nom de nena de tres lletres que triomfa a Catalunya i té un significat molt bonic

Es tracta d´un nom curt que ha anat agafant popularitat a Catalunya i té un significat preciós

Triar el nom d'una persona és una de les decisions més importants de la vida. Es tracta d'una responsabilitat que acostuma a recaure en mans dels pares, que busquen un nom que no només soni bonic. Ja que també solen tenir en compte altres aspectes com la popularitat, la fonètica i, fins i tot, el significat.

Tot i que pot semblar senzill, està carregat d'emocions, expectatives i, en molts casos, una dosi considerable d'indecisió. Pel fet que són moltes les opcions entre les quals es pot triar. A més, també hi ha les influències externes com avis amb expectatives o amics amb suggeriments no sol·licitats.

Muntatge de fotos d'una dona embarassada i, de fons, uns peus de nadó

I és que el nom és una cosa que acompanyarà la persona per la resta de la seva vida, així que no és una decisió que es pugui prendre sense pensar-la massa. A Catalunya, hi ha un nom que és molt especial i que no se sol escoltar a la resta d'Espanya. Parlem d'Ona.

Ona, un nom molt popular a Catalunya

Ona és un nom femení d'origen català que ha anat guanyant popularitat durant els darrers anys. És un nom que no només destaca per la seva melodiosa simplicitat, sinó també pel profund significat que té.

En català, Ona significa onada. Aquesta simple paraula evoca imatges de la natura en la seva forma més pura i lliure. Les onades són símbol de moviment, canvi i persistència, atributs que es reflecteixen en les persones que porten aquest nom.

Muntatge de fotos d'un mapa que mostra quantes persones hi ha a Espanya amb el nom 'Ona' segons l'INE

En posar-li el nom d'Ona a una nena, se li atorga una connexió simbòlica amb el mar, una entitat que pot ser tranquil·la i pacífica, però també poderosa i imparable. A més, és un nom que s'adapta perfectament a la tendència contemporània d'escollir noms curts i únics amb significats personals.

A Catalunya, Ona ha experimentat un notable augment de popularitat. Segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), el nom Ona ha escalat posicions als rànquings de noms més populars per a les nenes. L'any 2022, Ona va ser un dels noms més comuns per a les nounades a la regió, posicionant-se entre els 20 noms més usats.

Actualment, a tot Espanya, hi ha 8.474 dones que es diuen Ona. Tot i que la gran majoria, com era d'esperar, es concentren a Catalunya i a les Illes Balears.

➡️ Actualitat

Més notícies: