roba de nadó de fons, icona de Catalunya, cercle vermell amb noms
ACTUALITAT

El bonic nom català de nena que ja no és tan comú i significa ‘vida’

Hi ha un nom català per a nena que té un significat veritablement preciós: “promesa de Déu” o “vida” en hebreu

En l'era de la innovació i la diversitat, no és sorprenent que els noms de nenes estiguin experimentant una transformació significativa. Els noms tradicionals, que mai van ser l'elecció predilecta dels pares, ara estan sent reemplaçats per opcions més modernes i úniques.

Per aquest motiu, hi ha alguns noms tradicionals que ja no es fan servir amb tanta freqüència. Aquest és el cas d'un nom català que significa “promesa de Déu” o “vida” en hebreu. Ens estem referint a Beth.

María Liz dóna un dit al seu fill Erik, que ha estat el primer nadó nascut el 2024 a Madrid, a l'Hospital Universitari La Paz, l'1 de gener del 2024, a Madrid (Espanya)

Origen i significat del nom Beth

Beth ja no és un nom que s'escolti gaire pels carrers de Catalunya. Tot i que el seu significat és molt bonic, la seva popularitat ha disminuït en els últims anys, així que s'ha convertit en una joia que poques nenes tenen.

El nom català Beth té arrels a la tradició hebrea i bíblica. Es tracta d'una abreviatura d'Elizabeth, que vol dir “promesa de Déu” o “vida” en hebreu.

Encara que avui dia, Beth no és tan comú, continua sent l'opció perfecta per a aquells pares que volen un nom una mica més tradicional i amb un llegat històric.

Muntatge de fotos d'un nadó i, al costat, una persona feliç assenyalant-ho

Beth, un nom amb significat a Catalunya

Si pensem en el nom de nena Beth, a tots ens ve ràpidament una persona el cap. La cantant i actriu Beth Rodergas, un dels personatges catalans més reconeguts. Es va fer popular gràcies a la seva participació en el concurs de talents musicals, Operación Triunfo l'any 2002.

Dime va ser el primer senzill del primer disc de Beth, Otra realidad. És una cançó que tothom se sap i guarda al seu cor amb gran afecte.

Pla mig de Beth Rodergas

La bellesa d'un nom poc comú

Actualment, hi ha una tendència a innovar en els noms de nena i utilitzar-los més moderns i curts. Els pares busquen noms únics i significatius que no s'escoltin amb freqüència.

En aquest context, Beth ofereix una combinació perfecta de tradició i singularitat. Si estàs buscant un nom que no només sigui bonic, sinó que també porti un bonic significat, aquest és el nom ideal per a nena.

➡️ Actualitat

Més notícies: