Una dona embarassada somriu mentre sosté el ventre. A l'esquerra, hi ha una imatge superposada dels peus d'un nadó sostingut per una mà, amb dues icones de bombolles de diàleg amb signes d'interrogació.
ACTUALITAT

El nom de 5 lletres que probablement no coneixes: serveix per a nen i per a nena

El nom no només destaca per la seva sonoritat, sinó també pel seu profund significat: evoca força i passió

En l'elecció del nom per a un nadó es conjuguen emocions, expectatives i, cada cop més, tendències. Si bé els noms tradicionals han gaudit d'un lloc privilegiat durant dècades, durant els darrers anys s'observa un gir cap a opcions més actuals i modernes.

Tot i això, els noms tradicionals no desapareixen del tot, sinó que s'adapten i conviuen amb les noves propostes, creant un panorama molt divers. Cada cop són més els pares que busquen opcions úniques, originals i amb un so actual. A més, avui dia els progenitors no es limiten a les opcions tradicionals de nen o nena, sinó que també aposten per noms unisex.

Aquesta tendència, que fa alguns anys era considerada una cosa inusual, s'està normalitzant. Cada cop són més les famílies que opten per un nom neutre per al seu nadó, moguts per diferents raons. I un nom molt original que serveix per a nen i per a nena és Aiden.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i al costat uns interrogants

Aiden, un nom unisex molt original a Espanya

Aiden és un nom que sona modern i alhora clàssic, i compta amb un origen gaèlic que et sorprendrà. Prové de la paraula irlandesa Aodhan, que significa “petit foc” o “ardent”. Es tracta d'un nom ideal per a un nen o nena amb una personalitat vibrant.

Però Aiden no només destaca per la seva sonoritat, sinó també pel seu profund significat. A més de “petit foc” o “ardent”, també es pot interpretar com a “petit Déu” o “foc diví”. Sens dubte, un nom que evoca força, passió i espiritualitat.

En els darrers anys, Aiden ha anat guanyant popularitat a Espanya. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), actualment, hi ha 548 nens amb aquest nom al nostre país, mentre que per a les nenes la xifra és de 30. L'edat mitjana d'ells és de 6,3 anys, mentre que la d'elles és de 20,5.

Mapa d'Espanya que mostra la distribució del nom

Es tracta d'un nom que es considera unisex, és a dir, que es pot utilitzar tant per a nens com per a nenes. Tot i això, a Espanya, el seu ús és lleugerament més freqüent en nens.

Aiden és un nom amb encant i personalitat. Si cerques un nom unisex per al teu nadó i que sigui original, Aiden és una opció que sens dubte has de considerar. Un nom que cremarà amb força el cor de la teva família.

➡️ Actualitat

Més notícies: