Muntatge de fotos de roba de nadó de color blau i, al costat, una dona amb rostre de sorpresa i interrogants
ACTUALITAT

El nom català que només tenen 54 nens a tot Espanya: triomfa només a Catalunya

Cada cop més són els pares que opten per noms amb un aire fresc, així que els tradicionals van perdent força

Et dius Eulàlia, Bernat o Carles? Si és així, pertanys a un grup de persones cada cop més selecte. I és que els noms tradicionals catalans estan en perill d'extinció, ja que són víctimes d'una implacable onada de modernitat que arrasa amb tot allò que faci olor de “vell”.

En el seu lloc, pares catalans aposten per opcions més fresques i actuals, com Enzo, Arya o Mia. Noms que sonen a sèrie de moda o a influencer d'Instagram, i que relegaran a l'oblit el ric llegat onomàstic de la llengua catalana.

Aquesta tendència, que s'observa a tot Espanya, és especialment acusada a Catalunya, on la llengua i la cultura tenen un fort arrelament. I un dels noms catalans que està en perill d'extinció és Fortià.

Muntatge de fotos d'una dona embarassada i, de fons, uns peus de nadó

Fortià, l'original nom català que s'està perdent

Si busques un nom que representi força, valentia i esperit indomable, ja l'has trobat. Fortià és un nom català, poc comú però poderós, i té tot allò que necessites perquè el teu fill creixi amb la confiança i la determinació per conquerir el món.

Fortià té arrels romanes, derivant del llatí Fortis, que significa fort, valent o robust. Imagina el teu petit Fortià com un centurió romà, liderant les legions cap a la victòria. Un nom ple d'història i d'heroisme!

Més enllà del seu origen romà, Fortià també té un significat més profund. És un nom que evoca la força interior, el valor per enfrontar qualsevol desafiament i la capacitat de superar qualsevol obstacle. Un recordatori constant per al teu fill de què té el poder d'aconseguir tot el que es proposi.

Mapa d'Espanya que mostra la distribució del nom Fortià amb una incidència de 0,018 en una regió específica, indicant que hi ha 54 homes amb aquest nom i una edat mitjana de 34 anys.

Fortià és un nom poc freqüent a Catalunya i la resta del país. Actualment, només en tenen 54 persones a tot el país —segons les dades de l'INE del 2020—. Un fet que el fa encara més especial.

Fortià no només és un nom, és una declaració d'intencions. És triar un nom que representi els valors que vols inculcar en el teu fill: força, valentia, determinació i un esperit indestructible.

En un món ple de noms comuns, Fortià et permet donar-li al teu fill un nom únic, cosa que el farà destacar entre la gran multitud. Un nom que generarà curiositat, admiració i, sens dubte, alguns elogis!

➡️ Actualitat

Més notícies: