Muntatge de fotos d'un nadó als braços i, al costat, una dona amb cara feliç
ACTUALITAT

El nom de nen que segurament no has sentit mai: només n'hi ha 27 a tot Espanya

Cada cop són més pares els que es decanten per triar un nom fresc, original i poc escoltat per al seu nadó

La cigonya està a punt d'arribar i amb ella, un mar de dubtes que inunden els futurs pares: Quin nom posem al nostre fill? Una decisió que, lluny de ser banal, esdevé una travessia apassionant per l'univers de les paraules, la història i les emocions.

Tradició o modernitat? Aquest és el gran dilema. Ens decantem per la clàssica elegància d'un nom atemporal que ha resistit el pas del temps o ens atrevim amb la frescor i l'originalitat d'una opció nova? La resposta, com a l'amor, no té una fórmula màgica.

Entre la marea d'opcions molts opten per navegar cap a mars inexplorats, decantant-se per noms poc comuns que destil·len originalitat i personalitat. I entre els noms de nen menys usuals a Espanya es troba Basil.

Muntatge de fotos d'un nadó i, al costat, una persona feliç assenyalant-ho

Basil, el nom que només tenen 27 persones a tot Espanya

Basil és un nom que ho té tot: història, caràcter i un toc exòtic que el fa irresistible. El nom prové del grec antic Basileios, que significa rei. Sí, com ho llegeixes! El teu petit portaria un nom que evoca poder, lideratge i noblesa.

Imagina't la cara dels seus avis quan els diguis que el teu fill es dirà com un rei grec. Més enllà de la seva règia herència, Basil també té un significat molt especial: “planta d'alfàbrega”. Aquesta herba aromàtica, símbol de frescor, bondat i bona sort, impregnarà la vida del teu fill amb les seves qualitats positives.

A Espanya, Basil no és un nom gaire freqüent, així que li dona un toc d'exclusivitat i d'originalitat. No obstant això, no és tan estrany com per sonar fora de lloc.

Mapa d'Espanya mostrant la distribució del nom Basil amb un total de 27 homes amb una edat mitjana de 39,4 anys. Les províncies de Guadalajara i Barcelona estan ressaltades amb una densitat de 0,002 i 0,003 respectivament.

De fet, en els darrers anys, la seva popularitat ha anat en augment, cosa que significa que el teu fill no serà l'únic amb aquest nom tan especial. Segons l'INE, a Espanya hi ha 27 persones anomenades Basil. L'edat mitjana és de 39,4 anys i es concentren a Madrid i Barcelona.

Si busques un nom per al teu fill que sigui original, significatiu i amb un toc d'història, pot ser una bona opció. A més, aporta a la persona un halo de reialesa i bondat, així que Basil és una elecció perfecta.

➡️ Actualitat

Més notícies: