Uns guants posant una vacuna i al costat un cercle amb la Sagrada Família, el símbol d'AstraZeneca i un emoji amb diners

ACTUALITAT

La multinacional que contractarà milers de treballadors a Barcelona: gran inversió

AstraZeneca ha redoblat la seva aposta per Barcelona i vol invertir 1.300 milions i contractar 2.000 empleats

La multinacional AstraZeneca ha anunciat una important inversió a Catalunya, amb plans ambiciosos que inclouen la contractació de milers de treballadors. Amb una inversió projectada de 1.300 milions d'euros, la companyia farmacèutica està intensificant la seva presència a Barcelona. Aquest compromís no només implica un impuls econòmic rellevant per a la capital catalana, sinó que també promet generar oportunitats laborals significatives.

La companyia farmacèutica AstraZeneca ha decidit enfortir la seva presència a Barcelona en establir a la capital un important centre de recerca i desenvolupament. El president de l'empresa, Rick R. Suárez, va anunciar que la inversió s'incrementarà de 500 a 1300 milions d'euros. A més, s'espera la contractació de 2.000 empleats per a aquest projecte, en lloc dels 1.000 que estaven inicialment previstos.

Imatge de l'interior d'un hospital
Aquesta oferta podria millorar la sanitat del país | ACN

El centre s'establirà a l'edifici Estel, l'antiga seu de Telefònica, al districte de l'Eixample a Barcelona, ocupant una superfície d'uns 25.000 metres quadrats. Des d'aquest lloc, AstraZeneca cerca dur a terme investigacions sobre malalties cardiovasculars, renals, metabòliques, malalties rares i vacunes, entre d'altres. La presència d'aquesta instal·lació a Barcelona reforçarà la seva posició com a líder al sector de la salut a Europa.

AstraZeneca vol crear el seu centre a l'edifici ''maleït'' de Barcelona

L'edifici destinat per a la nova seu d'AstraZeneca ha estat objecte de diversos intents fallits de desenvolupament, arribant fins i tot al sobrenom de "maleït".

Des que Telefònica es va traslladar al Fòrum el 2011, l'edifici ha estat buit, havent passat per múltiples propietaris i projectes fracassats. Serà ara, amb AstraZeneca, on es podrà veure si és cert que és una llegenda urbana o és que realment no és el millor lloc per establir un negoci.

Façana de la seu de Telefónica, a 6 de març de 2023, a Madrid (Espanya)
L'edifici va ser la seu de telefònica durant molts anys | Europa Press

Amb 47.187 metres quadrats dedicats a oficines i gairebé 3.000 de terrassa, l'edifici està més que preparat per tornar-se una seu mundial de la salut. A més de les oficines, l'espai compta amb locals comercials i de restauració al soterrani i la planta baixa.

Queda clar, doncs, que aquesta decisió d'AstraZeneca podria donar-li una publicitat increïble a Barcelona, que mai no ha estat una gran reconeguda en l'àmbit de la salut i la cura.

➡️ Actualitat

Més notícies: