Muntatge d'una paperina de xurros, imatge de la Xurreria Laietana desenfocada i un home fent el senyal de perfecte

ACTUALITAT

'Has de provar-los': La millor xurreria de Barcelona, segons els estrangers

Barcelona és un punt de trobada per als turistes que estimen la bona cuina i les tradicions culinàries del país

Barcelona es visita per moltes raons, i el menjar tradicional com els xurros n'és una. Aquest típic dolç no és originari de Barcelona, encara que allí s'hi poden degustar alguns dels millors.

Almenys així ho ha compartit el perfil @ordatwins a Instagram. Al vídeo explica quins són els dos millors llocs de Barcelona on tastar uns bons xurros.

Aquesta és la millor xurreria de Barcelona, segons els estrangers

El local amb els millors xurros de Barcelona, segons els estrangers, és Xurreria, ubicat al carrer Banys Nous. Tampoc no es queda enrere Xurreria Laietana, situada a la mateixa avinguda que li dona el nom.

Gràcies al vídeo que ha compartit a les xarxes socials, es pot veure com tots dos locals estan plens de gent. Fer cua per menjar-te uns bons xurros és una de les millors maneres d'esperar.

Fotomuntatge de dues captures del vídeo d'Instagram sobre les dues millors xurreries de Barcelona
Barcelona té dues de les millors xurreries, segons els turistes | Instagram, @ordatwins

Sarna amb gust no pica, diuen. I precisament amb molt de gust es poden degustar aquests xurros al centre de Barcelona.

Clàssics amb sucre, fins i llargs o gruixuts i curts, amb xocolata o el que et vingui de gust. Mil són les versions de xurros que pots comprar. Així que, si visites Barcelona i t'apassionen els xurros, ja et pots guardar la ruta i visitar aquestes dues xurreries.

Què són els xurros i com es cuinen?

Els xurros són un tipus de dolç molt popular a Espanya i a diversos països de parla hispana. Consisteixen en una massa de farina, aigua i sal. Quan està tot barrejat, es col·loca en una màniga pastissera amb un filtre estriat per donar-los la seva forma allargada i estriada.

Aquestes tires de massa es fregeixen en oli calent fins que queden cruixents per fora i tendres per dins. Els xurros se solen empolvorar amb sucre i sovint s'acompanyen de xocolata calenta per mullar-los. També es poden servir amb altres cobertures com dolç de llet o fins i tot gelat.

Encara que són especialment populars com esmorzar o berenar, també es poden trobar a fires i festivals. Els xurros, a més, són una delícia molt apreciada a la gastronomia espanyola i llatinoamericana.

Tot i això, els xurros són l'única cosa deliciosa que es pot menjar a Barcelona. L'oferta gastronòmica de la capital catalana és àmplia i diversa, i està preparada per satisfer tota mena de paladars.

Un exemple són quatre restaurants al centre de Barcelona, on podràs menjar ric i barat. Tota una experiència única per anar-se'n de Barcelona amb bon gust de boca.

➡️ Actualitat

Més notícies: