Fotomuntatge amb fons de Barcelona i una foto de la Sagrada Família difuminada i amb signes d'interrogació

ACTUALITAT

Un monument icònic d'Antoni Gaudí, qualificat del més lleig del món

El diari britànic The Telegraph ha considerat com "la catedral més lletja del món" un monument d'Antoni Gaudí, que és a Barcelona

La Sagrada Família és possiblement l'obra més reconeguda d'Antoni Gaudí i una de les més emblemàtiques de Barcelona. Tot i això, el diari britànic The Telegraph no opina el mateix, després de considerar-la "la catedral més lletja del món". El periodista Anthony Peregrine carrega contra Barcelona i alguns dels seus costums en un article publicat en el diari citat, després de visitar-la.

Crítica a la Sagrada Família d'Antoni Gaudí

Segons Peregrine, la Sagrada Família és un dels pocs elements destacats de la ciutat comtal. A més, opina que està sobrevalorada com "els seus futbolistes". De fet, la descriu com una "església normal però feta de cera, que s'està fonent".

Aquest article, titulat "Barcelona està lliurant guerres contra els comensals únics", està centrat a criticar els restaurants que no permeten seure un client sense anar acompanyat. Tot i això, com a introducció, el periodista aprofita per atacar altres aspectes de la ciutat.

El que més destaca és la seva crítica al moviment independentista català, que el cataloga com a "irritant" i els compara al del País Basc i Escòcia. A més de la "sobrevaloració dels futbolistes" i l'atac a la Sagrada Família d'Antoni Gaudí.

Opinions dispars

Aquesta dura crítica es contradiu amb un altre article publicat pel mateix The Telegraph, en què qualifiquen Barcelona com "la millor ciutat del món". Tampoc concorda amb altres diaris britànics com The Guardian o The Sun. Aquests parlen meravelles de Barcelona a les seves pàgines i assenyalen la Sagrada Família com la seva “atracció principal”.

Captura de pantalla d'un tuit de la Sagrada Família
La Sagrada Família d'Antoni Gaudí és molt coneguda a tot el món | Sagrada Família

A més, la basílica té una gran reputació i popularitat en l'àmbit mundial. De fet, va ser reconeguda com la “Most Remarkable Venue", és a dir, el lloc més destacat del món del 2020. Aquest premi és atorgat per la plataforma en línia de venda d'entrades Tiqets.

Les obres de la Sagrada Família

Tot i que en un primer moment s'esperava que finalitzessin les seves obres el 2026, la crisi provocada per la Covid-19 va obligar a endarrerir la data. Així ho va explicar Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, en una entrevista concedida al diari Catalunya Cristiana.

Segons el nou pla previst, la basílica hauria d'estar acabada en uns deu anys. Per tant, la Sagrada Família d'Antoni Gaudí ja estaria totalment construïda el 2034.

➡️ Actualitat

Més notícies: