Fotomuntatge amb un fons del Celler de Can Roca i una imatge emmarcada amb una medalla del sommelier

ACTUALITAT

La millor sommelier de Catalunya és al Celler de Can Roca

La sommelier de Can Roca ha estat guardonada per l'Associació Catalana de Sommeliers com la millor de tot Catalunya

La professió de sommelier s'ha popularitzat en els darrers temps al nostre país i actualment aquesta figura és present a molts restaurants de tota mena. La demanda d'aquest tipus de professionals és molt elevada i ja no és exclusiva dels establiments de luxe. En aquest context, l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS) organitza un concurs anual per reconèixer el millor sommelier de Catalunya.

Aquest dilluns, dia 26 de febrer, es va disputar una nova edició d'aquest concurs a la Universitat de Cervera. A la nit, es va celebrar un sopar de gala en què es van donar a conèixer els resultats. Marta Cortizas del Celler de Can Roca va ser proclamada com la Millor Sommelier de Catalunya del 2024.

El Celler de Can Roca compta amb la millor sommelier de Catalunya

Aquest any hi han participat dotze sommeliers de tot el territori català. El campionat constava de dues fases. La primera consistia en un conjunt de proves eliminatòries que començava a les 10:00. Tot seguit, a les 15:00 ha tingut lloc la gran final, disputada pels tres aspirants al títol, davant d'un públic presencial.

Durant tot el matí, els participants van fer un examen teòric de 60 preguntes, una redacció de dos tasts a cegues i una darrera prova basada en aspectes comercials. Només tres dels dotze sommeliers inicials han superat aquesta primera fase i han passat a la fase final. Aquesta darrera fase consistia en diverses proves pràctiques i es defensaven de forma oral davant un jurat professional.

Els finalistes es van enfrontar a diversos desafiaments, incloent-hi una prova de servei, una decantació de vi i una correcció d'errades en una carta de vins. També havien de fer un comentari sobre un tast, identificant-ne els matisos o la representació d'un servei fictici, amb maridatge inclòs, entre altres proves.

Després de finalitzar la competició, es va celebrar el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier, amb una degustació de vins i un sopar de maridatge. El sopar va tenir lloc al restaurant Els Comdals de Vergós. Durant la celebració de l'esdeveniment, es va fer entrega dels premis.

Marta Cortizas del Celler de Can Roca va aconseguir el primer lloc. El segon lloc el va ocupar Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps. Per acabar, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent va quedar en tercera posició.

➡️ Actualitat

Més notícies: