Muntatge amb persones corrent davant de la Sagrada Família i el logotip de la Zurich Marató Barcelona

ACTUALITAT

La Marató de Barcelona 2024: quan és i quins carrers estaran tallats al trànsit

La Marató de Barcelona celebra el seu 45è aniversari i espera ser una de les més multitudinàries amb un circuit més urbà

La Marató de Barcelona ja ho té tot a punt perquè els carrers de la ciutat s'omplin d'esportistes el pròxim 10 de març. Els organitzadors esperen que sigui una de les edicions més multitudinàries a la història de la marató.

El tret de sortida serà a les 08:30 hores del matí. A partir d'aleshores, Barcelona s'omplirà de corredors en alguns carrers i avingudes. L'objectiu dels participants és recórrer els 42.195 quilòmetres de la nova ruta.

Per on passa la Marató de Barcelona?

La Marató de Barcelona recorrerà diferents punts de la ciutat comtal. Aquest any la sortida es farà des de l'icònic passeig de Gràcia i la meta serà l'Arc de Triomf. Mentrestant, els participants tindran el privilegi de passar per alguns dels monuments més emblemàtics de Barcelona.

Com la Sagrada Família, la Casa Batlló, el Parc de la Ciutadella i el Fòrum. Així, fins a un conjunt de 15 punts que faran del circuit d'aquest any un més “urbà, ràpid i monumental”. En aquest sentit, destaquen els següents punts del circuit d'aquesta marató:

  • Sortida al Passeig de Gràcia.
  • Trajectes per Sagrada Família, la Casa Batlló, el Parc de la Ciutadella i el Fòrum, entre d'altres.
  • Arribada a Arc de Triomf.

Barcelona amb magnificència

L'entusiasme per aquesta edició és palpable, ja que l'organització ha confirmat un augment significatiu de les inscripcions. Arribant a la xifra de 18.000 persones, la més alta des del 2017.

Amb la inscripció completa i l'expectativa que es faci una marató històrica, s'espera que el nombre de participants superi totes les edicions anteriors. Els corredors no es volen perdre aquesta nova proposta i estan disposats a celebrar els 45 anys de la marató de Barcelona.

Circuits d'entrenament a l'aire lliure

Per part seva, l'Ajuntament de Barcelona està animant els aspirants a corredors a preparar-se per a la marató. I per això, es poden utilitzar els circuits d'entrenament a l'aire lliure disponibles. Amb deu circuits estratègicament ubicats, des del Castell de Montjuïc fins a Can Dragó.

Els participants tenen l'oportunitat d'entrenar-se en alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona, garantint una preparació òptima per al gran dia. Així doncs, la ciutat ja vibra d'emoció i els corredors ja estan ansiosos per poder enfrontar el repte.

Una marató amb molts suports

La Marató de Barcelona 2024 és impulsada per un comitè conformat per l'Ajuntament de Barcelona, la plataforma Marató a Barcelona, la Federació Catalana d'Atletisme i Turisme de Barcelona. A més, la cursa d'aquest any comptarà amb el patrocini principal de l'empresa d'assegurances Zúrich.