Muntatge del metro de Barcelona amb un tren a l'andana i la imatge del robatori d'un mòbil a un noi dormint

ACTUALITAT

Vídeo | Metro Barcelona: Intenta despertar un home i en ve un altre i li roba el mòbil

L'escena ha causat estupefacció a internet però ja sembla una estampa habitual a la ciutat comtal

El metro de Barcelona ha esdevingut des de fa temps un pou sense fons de robatoris, agressions, consum de drogues, delinqüència i incivisme en general. La seguretat privada es veu desbordada i els delinqüents campen lliurement amb total impunitat. Un nou vídeo sobre el robatori d'un telèfon mòbil al metro ha causat estupefacció entre els internautes, que ja ho qualifiquen de “surrealista”.

A les imatges s'aprecia un jove intentant despertar un home que s'ha quedat adormit en un dels vagons del metro. L'escena capta l'atenció d'altres passatgers que viatgen al mateix vagó. Un d'ells s'acosta a l'home que està dormint, i amb una inusitada fredor introdueix la mà a la butxaca per sostreure-li el mòbil davant l'atònita mirada de l'altre jove.

El noi fa un primer esforç per impedir el robatori però finalment desisteix i el lladre aconsegueix fer-se amb el botí. El vídeo es talla just en aquest instant, així que no sabem si algú va aconseguir dissuadir-lo i que tornés el mòbil. Una escena més que demostra la impunitat amb què els delinqüents actuen al subsòl barceloní.

'Un dia normal a Barcelona'

L'escena ha causat sorpresa a les xarxes socials, on el vídeo s'ha viralitzat amb gran rapidesa. Els usuaris de X (Twitter) el qualifiquen de “surrealista” i una mostra més de la imparable degradació que pateix la ciutat comtal. "Un dia normal a Barcelona", afirmen, "una estampa de l'enriquiment cultural".

A les imatges s'aprecia com el lladre és clarament d'origen estranger, i això tampoc no ha passat desapercebut. "Sempre són els mateixos", diu un tirant d'ironia, "que racista és l'estadística". Hi ha comentaris com “són els seus costums i cal respectar-los” o “tots tenen alguna cosa en comú”.

També posen l'accent en la inseguretat que aguaita constantment al Barcelona, i en especial al metro. "Anar amb metro per Barcelona, concretament a la línia d'Urquinaona, és sinònim gairebé de trobar-te aquesta calanya a qualsevol hora del dia", afirma un usuari. Finalment, hi ha molts comentaris contrastant la diferent actitud entre l'espanyol que intenta despertar la víctima del robatori i l'estranger que li acaba robant.

Inseguretat i incivisme a la ciutat comtal

Barcelona fa temps que afronta un procés de degradació que sembla no tenir fons. El nou equip de govern s'ha proposat fer un canvi radical a la ciutat, posant el focus en la seguretat i la neteja. Tot i això els resultats encara no arriben i la delinqüència segueix augmentant, especialment en llocs com el metro i el transport públic.

Les dades apunten que l'any passat van augmentar els delictes a la ciutat comtal i que la majoria són comesos per delinqüents multireincidents. També crida l'atenció la nacionalitat dels delinqüents, ja que molts són estrangers. Sembla que aquest vídeo que ha sorprès molts forma i part de l'estampa habitual de la ciutat.

➡️ Actualitat

Més notícies: