Fotomuntatge amb una imatge de fons de Cadaqués, al capdavant una dona dient ok i una bandera catalana
ACTUALITAT

Els experts dicten sentència: el poble on millor es menja de Catalunya

Aquest poble pesquer és el secret més ben guardat de la cuina catalana

Quan pensem en destins gastronòmics a Catalunya, ciutats com Barcelona i Girona solen ocupar els primers llocs. No obstant això, el National Geographic ha posat al mapa un petit i pintoresc poble costaner que està conquerint els paladars de tots aquells que el visiten: Cadaqués.

Situat a la meravellosa Costa Brava, Cadaqués no només és famós pels seus paisatges i el seu vincle amb Salvador Dalí, sinó també per la seva oferta culinària que ha estat catalogada com la millor de tot Catalunya.

Fotomuntatge amb una rodona vermella de dues imatges de Cadaqués

Cadaqués: un paradís gastronòmic a la Costa Brava

Cadaqués, amb les seves encantadores cases blanques i el seu vibrant port, ha estat un refugi per a artistes i bohemis durant dècades. Però més enllà del seu atractiu visual, és el menjar el que ha capturat l'atenció dels experts.

La combinació de mariscs frescos, plats tradicionals i una creativitat culinària sense igual ha fet que aquest poble destaqui al panorama gastronòmic català.

Restaurants de renom i plats exquisits

Entre els tresors culinaris de Cadaqués, hi destaca el restaurant Compartir, dirigit per tres xefs amb Estrella Michelin: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.

Aquests xefs han traslladat la seva experiència del famós restaurant Disfrutar a Barcelona a aquest racó de la Costa Brava. A Compartir, els visitants es poden delectar amb tapes innovadores i plats com l'arròs amb llamàntol, que s'ha convertit en un autèntic emblema del lloc.

Fotomuntatge dels propietaris del Restaurant Gaudir de Barcelona

Un altre establiment imprescindible és Casa Anita, conegut pel seu ambient acollidor i plats tradicionals catalans. Aquí, la senzillesa i l'autenticitat en són les protagonistes. Els seus peixos frescos i guisats casolans fan que cada àpat sigui una experiència inoblidable.

No podem oblidar esmentar el Wine Bar Martín Faixó, on la fusió de vins locals amb tapes seleccionades amb cura ofereix una experiència sensorial completa. Aquest bar no només destaca per la seva selecció de vins, sinó també pels maridatges i degustacions que reflecteixen la riquesa de la cuina local.

Cadaqués, a la Costa Brava

Més enllà de la taula: una experiència cultural i natural

L'oferta gastronòmica de Cadaqués no es limita només als restaurants. El poble ofereix una combinació única de bellesa natural i de patrimoni cultural. Passejar pels carrers empedrats, visitar la Casa Museu de Salvador Dalí i explorar les nombroses galeries d'art són activitats que complementen perfectament una jornada dedicada al bon àpat.

A més, les platges i cales de Cadaqués, com ara Ses Ielles, Portlligat i Cala Nans, proporcionen l'escenari ideal per gaudir d'un pícnic amb productes locals. Les formacions rocoses i els paisatges marítims van inspirar Dalí i continuen encantant els visitants.

➡️ Actualitat

Més notícies: