Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una llista de noms, davant una dona sorpresa i una bandera de Catalunya
ACTUALITAT

El nom de nena que segur que has sentit i és dels més populars ara a Catalunya

La popularitat d'aquest nom ha crescut significativament a Catalunya i, especialment, a Barcelona

En els darrers anys, el nom de nena Olívia ha guanyat una popularitat sorprenent a Catalunya, especialment a Barcelona.

Aquest nom, que evoca elegància i serenitat, s'ha convertit en un dels preferits dels pares a l'hora d'escollir com anomenar les seves filles.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un nadó i una gràfica d'augment

Olívia, el nom que triomfa a Catalunya

Segons les dades més recents, Olívia és un dels noms més elegits per a nenes a Barcelona i a tot Catalunya. D'acord amb l'Institut Nacional d'Estadística (INE), centenars de nenes nascudes a la regió porten aquest nom, consolidant-se com una tendència que no mostra signes de disminuir.

A Barcelona, Olívia encapçala les llistes de noms més populars, juntament amb altres noms com Sofia i Emma. Aquest fenomen no es limita només a la capital catalana; a altres ciutats de Catalunya, Olívia també destaca entre les preferències dels pares.

El significat del nom Olívia

Olívia és un nom d'origen llatí que significa "olivera" o "la que protegeix la pau". Aquest significat tan especial pot ser una de les raons de la seva popularitat, ja que els pares sovint busquen noms amb significats positius i ressonants per als fills.

El nom Olívia té una llarga història i ha estat utilitzat en diverses cultures i literatures. Un dels exemples més famosos és el personatge d'Olívia a l'obra Nit de Reis de William Shakespeare, cosa que afegeix un toc literari i clàssic a aquest nom.

Muntatge de roba de nadó rosa, un peu de nadó i la silueta de Catalunya

Per què Olívia és tan popular?

La popularitat d'Olívia es pot atribuir a diversos factors. En primer lloc, el seu so suau i melodiós el fa agradable a l'orella. A més a més, la seva associació amb la pau i la natura li dona un atractiu especial.

Les tendències de noms també són influenciades per celebritats i personatges públics, i Olívia no n'és l'excepció. Actrius com Olivia Wilde i Olivia Colman han portat aquest nom a la fama, inspirant molts pares.

Un altre factor important és la globalització de les tendències de noms. Olívia no només és popular a Catalunya, sinó que també ha guanyat terreny en altres països de parla hispana i al món angloparlant, cosa que reforça el seu atractiu universal.

Per donar una idea de la magnitud de la popularitat d'Olívia, a l'últim any es van registrar més de 500 nenes amb aquest nom a Catalunya. Barcelona, en particular, va veure un augment significatiu en el nombre de nenes anomenades Olívia, superant altres noms tradicionals, com ara Sofia o Júlia.

➡️ Actualitat

Més notícies: