Fotomuntatge amb fons del CaixaForum i una foto difuminada amb interrogants de l'exposició Top Secret

ACTUALITAT

L'estrany esdeveniment que tindrà lloc al CaixaForum de Barcelona el proper 1 de març

El pròxim dia 1 de març tindrà lloc una nit temàtica relacionada amb el cinema d'espionatge al CaixaForum de Barcelona

Des del novembre de l'any passat a Barcelona s'està celebrant l'exposició Top Secret. Cinema i espionatge. A través de les seves nombroses mostres i activitats, ens acompanya a fer un recorregut pel món dels espies i del cinema.

L'exposició, organitzada per la Fundació La Caixa i la Cinemateca Francesa, va arribar a Barcelona, després de passar prèviament per París i Madrid. El pròxim dia 17 de març s'acomiadarà de la capital catalana. No sense organitzar abans una nit temàtica plena d'activitats relacionades amb el tema que exposen.

La nit Top Secret

El dia 1 de març, al CaixaForum de Barcelona, se celebrarà la nit Top Secret, de 19:00 a 22:30. A l'interior acolliran converses amb experts, concerts amb bandes sonores de pel·lícules clàssiques d'aquest gènere i una escape room.

A més, ofereixen l'oportunitat de llegir els llibres i els còmics més clàssics d'aquest estil i participar en un quiz per demostrar els teus coneixements sobre cinema i espionatge. Tot això acompanyat d'un tast de tapes i begudes inspirades en el cinema d'aquest gènere.

La majoria són gratuïtes i no requereixen reserva prèvia. També inclou el passi per a l'exposició Top Secret. Cinema i espionatge.

Espai de lectura

A partir de les 19:00 l'escriptor Carlos Zanón i la crítica cultural Mery Cuesta ens conviden a consultar la seva selecció de novel·les clàssiques i còmics. Amb ella ens podrem submergir en les aventures literàries més reconegudes del gènere de l'espionatge sense sortir de Barcelona.

Els concerts de la nit

La nit Top Secret a Barcelona també oferirà dos espectacles de música en directe per amenitzar la nit. Des d'un repertori de jazz, swing i blues fins a un concert de bandes sonores de pel·lícules.

El grup Laura Fisas & Co oferirà dues sessions, a les 19:00 i a les 20:00. Aquest projecte musical està format per Laura Fisas, el seu vocalista, Nater Calafati, el guitarrista i tocant el contrabaix, Juan Carlos Buchan. El seu repertori combina estils tan variats com el jazz, el swing, el blues o el funk, sense deixar de banda la seva essència moderna.

A les 22:00 serà el torn del quintet de vent metall Spanish Brass. El 2020 van rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d'interpretació.

La banda reinterpretarà les melodies més reconeixibles de les pel·lícules d'espies, com les de James Bond o les del director director Alfred Hitchcock. Aquesta és l'única activitat de l'exposició a Barcelona per a la qual cal pagar entrada, el preu és de 15 euros.

Escape room de la nit Top Secret

També s'ha organitzat un escape room que es podrà fer a partir de les 19:00. Per desafiar l'enginy dels seus participants, els organitzadors han creat una aventura amb actors i proves interactives.

A més, cada grup disposarà de dispositiu electrònic que ajudarà a resoldre l'enigma. Per participar s'havia de reservar hora, malauradament ja hi ha totes les places esgotades.

Microxerrades sobre el cinema d'espies

Durant la tarda es faran tres xerrades breus de deu minuts sobre diferents temes centrats en aquest gènere. En primer lloc, a les 19:30, l'escriptora, guionista i periodista Laura Ferrero exposarà El secreto.

Tot seguit, Juan Carlos Galindo, redactor d'El País, presentarà Sèries d'espies a les 19:45. Finalment, a les 20:40, Noel Ceballos, escriptor i periodista cultural a la revista CQ, parlarà sobre Parodia.

Spy Quiz, el concurs de la nit

A les 21:00, els amants dels concursos de preguntes i respostes tenen una cita amb el potser de la nit Top Secret. Aquest joc divertit posarà a prova els nostres coneixements sobre les pel·lícules d'espies i ens ensenyarà moltes anècdotes i curiositats que desconeixíem. Per participar-hi només cal disposar d'un dispositiu mòbil.

Nit de tapes

Per culminar aquesta experiència, l'organització ofereix una degustació d'aperitius inspirats en diverses pel·lícules d'espies. Es podrà gaudir, per exemple, d'un Dry Martini, emulant el mític James Bond.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A partir d'aquests àpats tan originals, es repassarà la història del cinema d'espies. Pots consultar tota la seva carta al seu portal.