Un home en primer pla observant l'edifici d'habitatges cremat a València

ACTUALITAT

Esperançadora notícia per a les famílies afectades pel gran incendi de València

L'Ajuntament de València posa a disposició dels afectats per l'incendi més d'un centenar d'habitatges nous

El tràgic incendi que va tenir lloc ahir a mitja tarda al barri de Campanar (València) ha calcinat dos blocs d'habitatges de gran altura i continua sumant noves víctimes. En total són ja nou les víctimes mortals que han sigut localitzades a l'interior de l'edifici.

Dins aquest drama absolut, hem conegut una dada esperançadora que ha estat anunciada per l'Ajuntament de València. L'alcaldessa, Maria Jose Catalá, ha posat a disposició dels “veïns afectats per l'incendi de Campanar fins a 131 habitatges de nova construcció. Unes que l'Ajuntament ha comprat recentment a Safranar”.

Estem parlant d'uns habitatges nous, sense entrenar, i que estan sent equipats en les darreres hores gràcies a la col·laboració de diverses empreses.

L'edifici d'habitatges ofert per allotjar tots aquells afectats pels més de 120 habitatges calcinats, “es conformen amb pisos de dos i tres dormitoris. A més, compten amb 84 places de garatge distribuïdes en dos soterranis i 22 trasters als dos soterranis”.

Edifici nou a València
L'edifici de nova construcció que acollirà els afectats per l'incendi de València | Ayuntamiento de Valencia

L'Ajuntament de València acollirà els afectats en 131 habitatges de nova construcció

Alhora, “tenen disponibles 131 places de bicicleta a la planta baixa. Dels 131 habitatges, 85 tenen dos dormitoris amb una superfície útil de 45 a 53 metres quadrats. I la resta dels 46 habitatges tenen tres dormitoris, amb una superfície d'entre 65 i 74 metres quadrats”.

Catalá, que atenia els mitjans aquest divendres a primera hora, agraïa la feina dels Bombers, Policia, personal sanitari i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. “Perquè literalment molta gent ahir es va jugar la vida per salvar i rescatar alguns veïns de la tragèdia”.

Amb tot, l'alcaldessa valenciana ha exposat que des del consistori ja “s'està treballant per donar una solució als veïns per als pròxims mesos”. Això sí, ja està confirmat que tindran disponibles aquests 131 habitatges de Safranar.

Saló i cuina d´un pis nou a València
Imatge d´un dels pisos que cedirà l´Ajuntament de València | Ayuntamiento de Valencia

A més, Català remarcava el comportament dels veïns del barri de Campanar i de tota la ciutat de Turia. “Una població que s'ha bolcat de forma solidària per lliurar als afectats tot aquell material o menjar que van necessitar”.

Ajuts per als afectats per l'incendi de València

Català també ha informat que 38 de les persones reallotjades han passat la nit en un hotel de la ciutat, comptant amb atenció psicològica. A més, ha garantit que seguiran la setmana que ve a l'hotel mentre l'Ajuntament treballa en una solució per a aquestes persones per a un futur més proper.

Per part seva, la Generalitat ha anunciat per als afectats ajudes de 6.000 a 10.000 euros per fer front a les seves primeres necessitats aquests dies.

Alhora, les famílies que vulguin lloguer un habitatge comptaran amb ajudes d'entre 1.000 i 1.500 euros mensuals. I les que vulguin comprar un nou immoble tindran l'impost de transmissions patrimonials al 0%. A més, tindran el transport públic gratuït de la Generalitat i assistència psicològica permanent.

➡️ Actualitat

Més notícies: