Muntatge de fotos de la façana de l'edifici cremat a València i, al costat, una imatge d'una mà picant a la porta

SUCCESSOS

Julián, el porter que va salvar vides a l'incendi de València: va avisar porta a porta

València està vivint unes hores molt difícils i, enmig de la tragèdia, sempre hi ha gent que fa tot el possible per ajudar els altres

València està vivint les seves pitjors hores. L'incendi de l'edifici al barri del Campanar ha deixat en xoc una ciutat que s'ha bolcat amb els seus veïns. Però si hi ha una persona que es mereix especialment ser nomenada és el Julián.

És el porter de l'edifici incendiat i, ara, també és tot un heroi per als seus veïns. Lluny de fugir en veure les flames créixer, va decidir no abandonar la zona fins que almenys pogués avisar les persones que encara eren a l'interior de l'edifici.

Així que Julián va prendre la decisió d'anar trucant porta per porta aquells inquilins que encara estaven a l'interior del seu habitatge. Sortir corrent hauria estat la resposta natural d'un humà envaït per la por, però va decidir ajudar els altres.

València ja es rendeix als peus de Julián

Quedar-se per ajudar va ser un acte de bona persona que el defineix. Arran de la seva generosa i heroica acció, són molts els veïns els que volen reconèixer la seva tasca de manera pública. I no només explicant el que va fer, sinó organitzant-li un homenatge.

Tot i que encara no és moment per parlar ni organitzar aquest tipus d'esdeveniments, i segur que hi ha molts herois més, com els bombers. Malgrat tot, no hi ha dubte de què el Julián serà un d'aquells homes que moltes persones no oblidaran mai.

La seva bondat no va ser fruit d'un moment de tensió, ja que algunes persones asseguren que sempre ha estat un bon home. Concretament, un repartidor que aquest mateix passat dimarts va visitar l'edifici assegura a X —abans Twitter— que el porter era entranyable.

Els bombers, els altres herois de la tragèdia de València

El mateix nivell d'agraïment té una veïna per un bomber que va ajudar el seu veí tetraplègic a abandonar la zona en flames.

No se sap qui és, encara no l'han localitzat, però la senyora espera poder fer-ho aviat. I tot per agrair que es preocupés per ell, ja que si no fos així la vida d'aquella persona, probablement, hauria quedat postrada entre les flames.

Una tragèdia d'aquest caràcter mai no és una bona notícia. Però sí que acostuma a treure a la llum l'empatia, la generositat, la solidaritat i la bondat de les persones. Davant del patiment i el dolor ens tornem més humans.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!