Muntatge d'Albert Adrià i el restaurant Enigma a Barcelona

ACTUALITAT

Enigma, el restaurant d'Albert Adrià a Barcelona que creix com l'escuma

Enigma, el local d'Albert Adrià, ha escalat posicions en la llista dels 100 millors restaurants del món

L'èxit dels germans Adrià és més que notable. El restaurant Enigma d'Albert Adrià és un dels que més ha crescut darrerament. I, sense anar més lluny, aquest restaurant ha escalat posicions en la llista dels 100 millors restaurants del món.

Dimecres passat, The World's Best Restaurants publicava la primera part de la llista dels 100 millors restaurants del món. Per ara, es coneixen únicament els locals que ocupen les posicions del 51 al 100. Ja que els 50 primers es resoldran a la cerimònia de lliurament, que tindrà lloc el pròxim 5 de juny a Las Vegas.

Enigma, que ocupava la posició 82 l'any passat, ha escalat fins a la posició 59 aquest any. Un creixement excel·lent que és motiu de celebració per a Albert Adrià i el seu equip.

Enigma compta amb una estrella Michelin i està ubicat al carrer Sepúlveda, 38-40, a la cantonada amb el carrer Entenza. I és que en aquest restaurant d'Albert Adrià, el xef ofereix cuina inspirada i basada en productes de temporada que es poden trobar al mercat. A aquests productes de temporada, l'equip d'Enigma els hi apliquen el coneixement tècnic per potenciar al màxim cada producte i sabor.

“El menú canvia segons el cicle dels productes, exceptuant algunes elaboracions que es queden tot l'any per la seva atemporalitat. La resta van sent incorporats o retirats perquè, si un client repeteix, puguin tastar receptes noves i diferents”, apunten des d'Enigma.

El menú degustació d'Enigma està creat de manera mensual, adaptat també als productes de temporada. Des d'Enigma asseguren que no sols busquen “la qualitat del producte, sinó també la qualitat de les idees”.

Tot i això, el menú degustació d'Enigma no és per a totes les butxaques, ja que costa 220 euros per persona sense beguda inclosa. Això sí, en aquest menú degustació els comensals podran tastar entre 20 i 25 plats.

Enigma, d'Albert Adrià, és l'únic restaurant català reconegut en aquesta primera part de la llista. Tot i això, hi ha un parell de restaurants espanyols més. Estem parlant d'Aponiente (número 72), el restaurant d'Ángel León, al Port de Santa Maria (Cadis); i Mugaritz (número 81), el restaurant d'Andoni Luis Aduriz a Errentería (Guipúscoa).

➡️ Actualitat

Més notícies: