Fotomuntatge de Ricard Ustrell i una imatge d'un estudi de Catalunya Ràdio
ACTUALITAT

Enèsim fracàs de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio i Ricard Ustrell es desinflen amb els darrers resultats de l'Estudi General de Mitjans (EGM)

L'intent d'aferrar-se al tron dels matins de la ràdio a Catalunya, no ha sortit bé a Ricard Ustrell ni a Catalunya Ràdio. Com cada any a finals de novembre, es fan públiques les dades del darrer Estudi General de Mitjans (EGM) de l'any.

Aquest dijous 30 de novembre, han sortit a la llum els resultats del darrer trimestre del 2023. Unes dades que no han deixat en gaire bon lloc l'emissora de ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

En el seu propòsit per aixecar l'audiència, la corpo va treure la cadira a Laura Rosel per donar-la al seu 'nen mimat': Ricard Ustrell. Una jugada, a parer seu mestra, que no ha donat els resultats esperats.

Aquesta decisió va ser presa amb la intenció de recuperar l'audiència i la incidència perduda a la franja matinal. L'objectiu de la qual era ser més competitius a la franja matinal i fer un programa directament competidor amb Jordi Basté.

La patacada de Ricard Ustrell

El cert és que hi havia molta expectació amb aquest darrer Estudi General de Mitjans (EGM). Especialment per saber les xifres aconseguides per Ricard Ustrell al capdavant de 'El matí de Catalunya Ràdio'.

El matinal del periodista ha aconseguit 409.000 mil oients diaris. Tot i això, en perd 33.000 des de l'estiu. Si comparem aquestes últimes dades amb les de fa un any, amb Laura Rosel al capdavant, 'El matí de Catalunya Ràdio' aconsegueix tan sols 1.000 oients més. Una xifra que deixa molt a desitjar.

Fa uns quants dies, Laura Rosel va donar la clau que explicaria per què Jordi Basté és impossible de derrotar. Segons la periodista, l'error de Catalunya Ràdio és clar: canviar "cada tres anys" el conductor del magazín matinal.

"Per igualar Basté cal una aposta sostinguda, no pots canviar cada tres anys", va sentenciar al Diari Ara. I no li falta raó. Ja que davant aquests canvis, a l'audiència li és difícil fidelitzar tant amb el programa com amb qui està al capdavant.

D'altra banda, en termes generals, Catalunya Ràdio es queda en segon lloc. Obtenint 591.000 oients diaris. Als resultats del 2022, l'emissora aconseguia 540.000 oients.

Jordi Basté líder indiscutible

Jordi Basté continua sent el líder indiscutible dels matins. Segons el recent EGM, 'El món a Rac1' és escoltat per 704.000 oients cada dia. Tot i que perd 7.000 oients respecte a l'estiu.

Però si comparem aquests resultats amb els de fa exactament un any, Jordi Basté guanya 68.000 adeptes. Per part seva, Rac1 es corona com l'emissora de ràdio més escoltada a Catalunya amb 947.000 oients.

D'aquesta manera, l'emissora del Grup Godó ja acumula 15 anys consecutius de lideratge.