Muntatge de fotos d'un nadó dormint i, al costat, una imatge d'una pissarra amb noms diversos i una dona amb rostre pensatiu
ACTUALITAT

L'encantador nom català per a nena que simbolitza bellesa i natura alhora

Descobreix quin nom català ha guanyat popularitat al llarg dels darrers anys, gràcies al seu bonic significat

Avui dia trobar el nom perfecte per al futur integrant de la família és tot un repte. Els pares opten per noms moderns i innovadors, deixant de banda els més comuns.

Tot i que els noms actuals han guanyat popularitat en els darrers anys, hi ha un ressorgiment notable de noms tradicionals que ofereixen una combinació única entre història i significat.

Un dels noms més populars actualment: Bruna

Entre aquests noms redescoberts està Bruna, un nom català que evoca la imatge de la terra i la natura amb el seu significat que es tradueix com a "morena". Derivat del llatí "Brunus", també es relaciona amb el color marró, Bruna simbolitza la força i la solidesa, qualitats associades tradicionalment amb la terra i els seus elements.

Bruna no només és estèticament atractiu, sinó que també està profundament connectat amb la natura. En un món on la sostenibilitat i la connexió amb la natura estan cada cop més valorades, noms com aquest ofereixen una manera única d'honrar aquesta relació.

Muntatge d'una nena somrient amb cues recolzada en una taula amb les mans a la cara i una joguina de zebra i una dona amb les mans a la cara i samarreta rosa

Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), estan registrades sota aquest nom un total de 3.035 nenes a la regió, cosa que subratlla la popularitat creixent entre els pares.

Aquesta tendència no només reflecteix un retorn a noms que honren les arrels culturals catalanes, sinó també una apreciació per noms que evoquen imatges de la natura.

Un nom amb un futur brillant

Tot i l'auge de noms més contemporanis, Bruna destaca per la seva elegància atemporal i el seu significat. La seva capacitat per evocar tant la força de la terra com la bellesa natural el converteixen en una bona opció per als que busquen noms amb un significat profund.

María Liz dóna un dit al seu fill Erik, que ha estat el primer nadó nascut el 2024 a Madrid, a l'Hospital Universitari La Paz, l'1 de gener del 2024, a Madrid (Espanya)

Per a molts pares, triar el nom adequat per a la seva filla és una oportunitat per transmetre valors i connexions personals. Bruna representa un llegat cultural que perdura a través de les generacions.

Si estàs buscant un nom bonic, modern i que compti amb un poderós significat, Bruna és perfecte. Aquest nom ens evoca imatges de bellesa natural i respecte pel medi ambient. Si vols que la teva futura filla tingui una estreta relació amb la natura, aquest és el nom que tant estaves buscant.

➡️ Actualitat

Més notícies: