Muntatge d'una mà d'una videoconsola, el logotip de Smilegate desenfocat i un cartell de 'closed'
ACTUALITAT

Una empresa de Barcelona tancarà les portes per sempre després de 4 anys oberta

Smilegate deixa de funcionar perquè no pot enfrontar els reptes d'un sector que està en evolució contínua

L'empresa de videojocs Smilegate de Barcelona tanca les portes, deixant els seus empleats sense feina. Així ho han informat el director narratiu de l'estudi, Stephane Blais, així com diversos treballadors, en un comunicat a LinkedIn.

El tancament de Smilegate es produeix en un context en què la indústria del videojoc s'assembla cada cop més a una partida d'"Hundir la flota". I, aquesta vegada, Smilegate Barcelona ha estat qui ha patit l'impacte.

Smilegate va obrir les portes a Barcelona fa quatre anys amb el propòsit de desenvolupar un nou joc de món obert d'alta gamma. Encara i el seu objectiu ambiciós, l'empresa es veu obligada a tancar. A molts dels seus treballadors aquesta decisió els ha agafat per sorpresa.

Tal com es desprèn de les xarxes socials, Smilegate ha estat fins al seu cessament una marca dinàmica, activa i propera amb els empleats. Activitats grupals per augmentar la seva productivitat i creativitat ha estat part de la seva estratègia.

Smilegate no ha pogut superar les dificultats

Aquesta notícia suposa un cop dur per a la comunitat de desenvolupadors de videojocs a Barcelona. De la mateixa manera, posa de manifest els desafiaments que enfronta la indústria en un mercat altament competitiu. Smilegate, coneguda per títols com 'Lost Ark' o 'CrossFire', se suma així a la llista d'empreses que enfronten dificultats.

Especialment en un sector que demana constants innovacions i adaptacions. S'espera que els empleats afectats de Smilegate puguin trobar noves oportunitats laborals. Mentrestant, la indústria del videojoc a Barcelona ia tot el món continua evolucionant.

Més casos de tancament com el de Smilegate

Per desgràcia, aquesta no és l'única empresa que tanca a Catalunya. El passat 8 de febrer el Grup SM, una editorial espanyola especialitzada en materials educatius i de literatura infantil i juvenil, anunciava un ERO.

La decisió afectada ni més ni menys que entre el 30% i el 25% de la plantilla. El que es tradueix en uns 197 treballadors tant a la seu central de Madrid, com a les delegacions territorials. València, Saragossa, Oviedo, Sevilla, Getafe i Las Palmas, i a l'Editorial Cruïlla de Barcelona.

➡️ Actualitat

Més notícies: