Muntatge de terra de gimnàs amb manuelles i una cantimplora i cercle amb una pica de dutxa amb una creu vermella prohibitiva a sobre
ACTUALITAT

El dia en què ja no et podràs dutxar al teu gimnàs a Barcelona

La restricció arribarà amb la tercera fase de l'emergència que, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, hauria d'arribar al mes d'abril

La situació de sequera fa temps que és alarmant i aquest gener podria culminar amb el que sembla l'anunci imminent de la fase d'emergència a l'àrea de Barcelona. Aquest arribarà quan les reserves d'aigua als embassaments catalans caiguin al 16% de la seva capacitat, una xifra que està molt a prop d'arribar-hi, ja que actualment és del 16,23%. A més, la fase d'emergència tindrà tres nivells, l'últim dels quals serà el més restrictiu.

Entre altres mesures, al nivell 3 una d'elles serà la prohibició de l'ús de dutxes en gimnasos i centres esportius. Segons ha avançat Betevé, es tracta d'una modificació del decret de sequera que entrarà en vigor d'aquí a 15 dies. La previsió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és que, si no plou, la fase 3 de l'emergència podria arribar a l'abril.

Els centres esportius es mostren satisfets

D'aquest fet n'han estat informats els clubs esportius afectats per donar a conèixer quines seran les modificacions. Aquestes arribaran a partir del primer nivell de la fase d'emergència.

A la primera fase, es permetrà emplenar les piscines en cas de reduir el consum d'aigua de l'equipament. A la segona, s'obligarà al tancament de les dutxes en cas de continuar regant i omplint les piscines. I a la tercera, tots els equipaments esportius hauran de tancar les dutxes.

L'Associació d'Empreses de Catalunya d'Activitat Física i Fitness (Adecaff) va enviar recentment una carta a la Generalitat per demanar una reunió amb el conseller d'Acció Climàtica i la Secretaria General de l'Esport per consensuar les mesures. Tot i això, es mostren satisfets davant el nou anunci.

Altres mesures

Bona part de les mesures ja s'estan duent a terme a l'actual fase de preemergència decretada el mes de novembre passat. Entre aquestes restriccions hi ha la de la prohibició del reg a zones verdes i jardins, omplir piscines privades i la neteja dels carrers.

La neteja de vehicles també queda limitada a establiments comercials que disposin d'un sistema de recirculació d'aigua. A més a més, es redueix la dotació de reg agrícola en un 40% i la industrial en un 15%.

Alhora, actualment hi ha un límit de consum de 210 litres per persona i dia. A la primera fase de l'emergència es reduirà a 200, a la segona a 180 i a la tercera a 160. Actualment, Barcelona compliria amb el nivell 2 amb un consum de 173 litres per habitant i dia.