Adéu a Pont Aeri: la mítica discoteca catalana té els dies comptats
L'Ajuntament de Manresa ja ha començat a retirar el paviment del pàrquing de la mítica discoteca Pont Aeri
Pont Aeri era la discoteca més coneguda de Catalunya als anys 90. Discoteca de música electrònica que el 2012 va tancar les portes.
El seu emblemàtic edifici, que es troba a Manresa, comença a ser retirat per l'Ajuntament en un projecte per tornar a naturalitzar aquesta zona.
El trist futur de l'edifici
Pont Aeri era la discoteca més important de Catalunya des que es va obrir als anys 90. Caracteritzada per la seva música electrònica i els seus grans festivals amb DJ internacionals de gran calibre.
Va tancar les portes el 2012 i des de llavors el seu edifici s'havia mantingut dret, fins ara. L'Ajuntament de Manresa ha aprovat un projecte per tornar a naturalitzar la zona de Can Poc Oli. Zona distribuïda en 6 hectàrees i que la seva titularitat és del mateix Ajuntament.
Aquest projecte, pioner a Catalunya, es caracteritza per recuperar la biodiversitat d'aquesta zona i que l'ecosistema evolucioni amb la mínima intervenció humana. Així creixerà el nombre d'animals i vegetals a la zona.
A causa de l'abandonament de Pont Aeri, van sorgir problemes al seu voltant, com ara l'acumulació d'escombraries o el deteriorament de l'edifici.
El regidor d'Acció Climàtica de l'Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, ha fet unes declaracions afirmant que la “biodiversitat a les grans ciutats està ben fotuda”.
Dins aquesta zona és on hi ha l'edifici de Pont Aeri, fins ara intacte. L'Ajuntament ja ha començat a retirar el paviment del pàrquing de la discoteca tan coneguda. Retirar aquesta zona era el segon pas d'aquest projecte, l'últim és retirar l'edifici sencer.
Dificultats al projecte
El més difícil per a ells serà enderrocar l'edifici de Pont Aeri, que tants anys havia estat ple de gent a les seves festes. Per fer-ho està buscant finançament, ja que tindria un cost aproximat de mig milió d'euros.
El cost tan elevat i la gran dificultat es deuen al fet que el sostre és de fibrociment i a l'interior hi ha tres grans bigues de ferro.
Més notícies: